Back to top

Huumehoidon avopalvelut Pirkanmaa

Sumeliuksenkatu 13 A, 3. krs
33100 Tampere

puh. 040 1368 746 (ma–pe 8.15–15.30)

Avoinna 

ma–pe 8.15–11.30 korvaushoidossa oleville
ma–pe 12.30–15.30 muille ilman ajanvarausta

Aukioloaikoja voidaan muokata asiakkaan elämäntilanteen mukaan.

Puhelinpäivystys numerossa 040 1368 746 arkisin klo 8.15–15.30. Mikäli emme heti vastaa puheluun (esim. henkilökunnan palaverin aikaan), soitamme takaisin mahdollisimman pian.

Huumehoidon avopalvelut Pirkanmaa on muuttanut osoitteeseen Sumeliuksenkatu 13 A, 3. krs.

Tarjoamme matalan kynnyksen palveluita, hoidon tarpeen arviointia, avohoidollista vieroitushoitoa ja korvaushoitoa.

Hoidossa tavoitellaan elämänlaadun kohenemista ja terveydentilan paranemista asiakkaan omista lähtökohdista. Päihteettömyyteen pyritään silloin, kun se on asiakkaan tavoitteena, mutta hoitoon voi tulla myös ilman päihteettömyyden tavoitetta.

Henkilökuntaamme kuuluu sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia ja lääkäri.

Miten palveluun pääsee

Palvelu on maksutonta seuraavien kuntien asukkaille: Akaa, Hämeenkyrö, Juupajoki, Kangasala, Lempäälä, Mänttä-Vilppula, Pirkkala, Urjala, Vesilahti, Valkeakoski ja Ylöjärvi. Myös muut tahot ja toimijat voivat ostaa huumehoidon avopalveluja.

Toimimme matalan kynnyksen periaatteella, lähetettä ei tarvita. Voit varata ajan puhelimitse numerosta 040 1368 746 tai tulla käymään asiointiaikana. Jos tulet ilman ajanvarausta, tarjoamme ensikontaktin ja varaamme sinulle ajan perusteellista keskustelua varten.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Tampereen ja Oriveden asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan Tampereen kaupungin Ensiohjaus Ension tai päihde- ja mielenterveyspalveluiden asiakasohjausyksikön kautta. Jos haluat selvittää, voiko oma asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/huumehoidon-avopalvelut-pirkanmaa