Back to top

Huumehoidon avopalvelut Tampere

Sumeliuksenkatu 13 A, 2. krs
33100 Tampere

puh. 040 1368 739 (ma–ke ja pe 13–15.30)

Avoinna 

Asiointi ilman ajanvarausta ja avohoidon käynnit
ma–ke ja pe 13–15.30

Korvaushoitoasiakkaiden käynnit
arkisin 9–11.15
viikonloppuisin ja pyhäpäivinä
8.15–10.30 tai 12.45–13.45

Terveysneuvonta

Hammareninkatu 10
33100 Tampere

Avoinna

ma 12.30–15.30
ke 12.30–15.30
pe 12.30–15.30

Yhteisötoiminta

Salhojankatu 42 (sisäpiha)
33500 Tampere

Avoinna

ma–pe 8–16

Ajankohtaista

Huumehoidon avopalvelut on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Jos sinulla on varattu aika vastaanottokäynnille ja olet flunssainen, ota puhelimitse yhteyttä toimipisteen numeroon tai omaan työntekijääsi. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Huumehoidon avopalveluissa sinulla on mahdollisuus tukikeskusteluihin, lääkäripalveluihin, terveysneuvontaan ja halutessasi hoidon tarpeen arvioon. Korvaushoitopäätöksen saanut henkilö saa korvaushoitolääkkeen ja psykososiaalisen hoidon. Ohjaamme etuuksien hakemisessa ja tuemme asioinnissa esimerkiksi sosiaalitoimen kanssa.

Terveysneuvonnassa suonensisäisesti huumeita käyttävät voivat vaihtaa vaihtaa pistosvälineitä. Jos vaihdettavia ei ole, mukaan saa päivystyspakkauksen. Palvelupisteessä tehdään hiv- ja hepatiittitestejä, klamydia-, tippuri- ja raskaustestejä sekä annetaan hepatiittirokotteita.

Voimme auttaa kun

  • sinua askarruttaa oma tai läheisesi huumeiden käyttö ja haluat puhua asiasta
  • käytät huumeita ja haluat päästä hoitoon – joko vieroitushoitoon tai korvaushoitoon
  • käytät huumeita ja haluat löytää jotakin mielekästä tekemistä päiviisi
  • sinua kiinnostaa osallistua vertaistoimintaan
  • käytät suonensisäisesti huumeita ja haluat huolehtia terveydestäsi sekä torjua tartuntatauteja

Miten palveluun pääsee

Palvelut on tarkoitettu tamperelaisille ja oriveteläisille, ja ne ovat maksuttomia. Toimimme matalan kynnyksen periaatteella, lähetettä ei tarvita. Voit varata ajan puhelimitse numerosta 040 1368 739 tai tulla käymään päivystysaikana ma–ke ja pe klo 13–15.45. Jos tulet ilman ajanvarausta, tarjoamme ensikontaktin ja varaamme sinulle ajan perusteellista keskustelua varten. 

Terveysneuvonta palvelee osoitteessa Hammareninkatu 10 maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12.30–15.30. Voit tulla terveysneuvontaan suoraan kadulta aukioloaikoina. Terveysneuvonta on anonyymiä.

Yhteisötoimintaa järjestetään Kumppanuustalo Arttelissa osoitteessa Salhojankatu 42 (sisäpiha). Yhteisötoiminnan puhelinnumero on 044 2754 759 ja se on avoinna klo 8–16.

Mitä hoidossa tavoitellaan 

Hoidossa tavoitellaan elämänlaadun kohenemista ja terveydentilan paranemista asiakkaan omista lähtökohdista. Päihteettömyyteen pyritään silloin, kun se on asiakkaan tavoite, mutta hoitoon voi tulla myös ilman päihteettömyyden tavoitetta.

Terveysneuvonnan tavoitteena on vähentää huumeiden käyttöön liittyviä haittoja ja ehkäistä suonensisäisten huumeiden käytön välityksellä leviäviä tartuntatauteja.

Asiakas voidaan ohjata vieroitukseen, kuntoutukseen, korvaushoitoon tai erikoislääkäripalveluihin. Asiakkaalle tehdään yksilöllinen suunnitelma päihteettömyyden tukemiseen. Lisäksi autetaan arjen hallintaan liittyvissä asioissa.

Henkilökuntamme

Ammattitaitoiseen henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, sosiaalityöntekijä ja lääkäri.

Yhteisöllistä toimintaa ohjaavat yhteisötyöntekijät. Ryhmien suunnitteluun ja toiminnan kehittämiseen osallistuvat myös asiakkaat. Vertaiskoulutusta järjestetään kaikille vertaistyöstä kiinnostuneille.

Palvelun tuottavat A-klinikka Oy, Silta-Valmennusyhdistys ry ja Tampereen A-kilta ry.

Huumehoidon avopalvelut Tampere toimi aiemmin nimellä Jeesi.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Tampereen ja Oriveden asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan Tampereen kaupungin Ensiohjaus Ension tai päihde- ja mielenterveyspalveluiden asiakasohjausyksikön kautta. Jos haluat selvittää, voiko oma asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/huumehoidon-avopalvelut-tampere