Tampereen Sumeliuksenkatu

Sumeliuksenkatu 13 A
33100 Tampere
Suomi

puh. 040 136 8739 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 13–14)

Asiointi ilman ajanvarausta

ma, ti ja pe 13–14.30

Päivystys

ke 13–14.30

Korvaushoitoasiakkaiden käynnit

arkisin 9–11.15
viikonloput ja pyhäpäivät 8.45–10.30 tai 12.45–13.45

Huumehoidon avopalvelut Tampere ja Pirkanmaa ovat yhdistyneet ja palvelevat nimellä K-klinikka Tampere.

K-klinikalla autamme, jos haluat keskustella omasta tai läheisesi huumeiden käytöstä tai käytät huumeita ja haluat päästä hoitoon. Lisäksi voimme auttaa sinua löytämään mielekästä tekemistä päiviisi. Palveluihimme sisältyy myös suonensisäisesti huumeita käyttäville suunnattu terveysneuvonta.

Miten palveluun pääsee

Tampereen ja Oriveden asukkaat voivat tulla palveluihimme suoraan ilman lähetettä. Voit varata ajan puhelimitse numerosta 040 136 8739 (ma–pe klo 13–14) tai tulla toimipisteeseen ilman ajanvarausta maanantaisin, tiistaisin ja perjantaisin klo 13–14.30.

Kangasalan, Pirkkalan ja Ylöjärven asukkaat voivat tulla palveluihimme Pirkanmaan hyvinvointialueen sosiaali- ja terveyspalvelujen ohjaamana. Palvelemme myös muiden kuntien asukkaita maksusitoumuksella. Soita meille numeroon 040 136 8739 (ma–pe klo 13–14), niin neuvomme hakeutumiseen liittyvissä asioissa.

Palvelut ovat asiakkaille maksuttomia. Asioidessasi toimipisteessä ilman ajanvarausta saat heti ensikontaktin ja varaamme halutessasi vastaanottoajan tarkempaa keskustelua varten. Keskiviikkoisin klo 13–14.30 toimii erillinen päivystysvastaanotto, mikäli tarvitset nopeaa hoidon tarpeen arviota esimerkiksi vieroitushoitojaksoa varten.

Terveysneuvonnan eli neulanvaihtopisteen yhteystiedot ja aukioloajat löydät Terveysneuvonta Tampereen sivulta.

Palvelumme

K-klinikalla sinulla on mahdollisuus tukikeskusteluihin, lääkäripalveluihin ja hoidon tarpeen arvioon. Korvaushoitopäätöksen saanut asiakas saa palveluistamme korvaushoitolääkkeen ja psykososiaalisen hoidon. Palveluihimme sisältyy myös terveysneuvonta.

Hoidon tavoitteena on asiakkaan elämänlaadun ja terveydentilan paraneminen asiakkaan omista lähtökohdista. Asiakkaalle tehdään yksilöllinen suunnitelma päihteettömyyden tukemiseksi. Lisäksi autetaan arjen hallintaan liittyvissä asioissa. Hoitoon voi tulla myös ilman päihteettömyyden tavoitetta.

Asiakas voidaan ohjata meiltä tarpeen mukaisiin palveluihin esimerkiksi vieroitukseen, kuntoutukseen, korvaushoitoon tai erikoislääkäripalveluihin.

Yhteisötoiminta

Yhteisöllinen toiminta on suunnattu K-klinikan asiakkaille, ja mukaan ovat tervetulleita erityisesti asiakkaat, jotka tavoittelevat kuntoutumista.

Yhteisötoiminta antaa mielekästä tekemistä arkeen – tarjolla on vertaistukea, yhteistä tekemistä ja apua asioiden hoitamiseen. Asiakkailla on mahdollisuus osallistua yhteisötoiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

Yhteisötoimintaa järjestetään joka päivä klo 9–12 Sumeliuksenkadun toimipisteen toisessa kerroksessa. Tule kahville keskustelemaan ja kuuntelemaan!

Henkilökuntamme

Ammattitaitoiseen henkilökuntaamme kuuluu sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, lääkäri ja palveluesimies.

K-klinikka Tampere on aiemmin palvellut nimillä Huumehoidon avopalvelut Tampere ja Huumehoidon avopalvelut Pirkanmaa. Palvelu tunnetaan myös nimellä Jeesi.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/k-klinikka-tampere
Jaa tämä sivu