Yksilöllistä yhteisöhoitoa ja palveluasumista Kymenlaaksossa

Nainen seisoo syksyisellä maalla

A-klinikka Oy tarjoaa Kymenlaaksossa useita päihdepalveluita selviämishoitoasemasta tehostettuun ympärivuorokautiseen palveluasumiseen.

Palveluissamme päihde- ja mielenterveysongelmia hoidetaan yhtä aikaa ja tavoitteena on aina hoitaa ja kuntouttaa asiakasta sekä parantaa elämänlaatua.

Monta reittiä vieroitukseen

Kouvolassa sijaitseva Selviämishoitoasema on turvallinen paikka päihtymystilasta selviämiseen. Selviämishoitoasemilla toteutettava selviämishoito on perustason sairaanhoitoa, jossa seurataan asiakkaan terveydentilaa. Selviämishoitoon voi tulla mihin vuorokaudenaikaan vain omatoimisesti, läheisen saattamana tai ammattilaisen (mm. poliisi tai ambulanssi) tuomana. Asiakkaalla on mahdollisuus myös suunnitella jatkohoitoa vieroitushoitoyksikössä.

Vieroitushoitoyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai lääkkeisiin. Monen kunnan asukkaat voivat tulla alkoholivierotukseen myös ilman lähetettä. Tarkemmat tiedot tästä löytyvät Vieroitushoitoyksikön sivuilta.

Yksilöllistä ja yhteisöllistä

Kouvolan A-klinikkayhteisö tarjoaa päihdehoitoa ympäri vuorokauden. Yksikkö on pieni sekä yhteisöllinen ja hoidossa edetään yksikköön kehitetyillä hoidon portailla. A-klinikkayhteisössä parannetaan asiakkaiden elämänhallintaa heidän yksilöllisten tavoitteidensa mukaisesti.

A-klinikkayhteisössä hoidetaan alkoholi-, lääke-, huume- ja monipäihderiippuvuutta ja sinne voidaan ohjata esimerkiksi terveyskeskuksesta. Asiakas voi maksaa hoitonsa myös itse. A-klinikkayhteisön hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön.

Pidempiaikainen asuminen tukemassa kuntoutumista

Pyhtäällä meren rannalla sijaitsevat samassa kiinteistössä sekä A-klinikkakoti palveluasuminen että tehostettu palveluasuminen. A-klinikkakodeissa tarjotaan luonnon keskellä päihdeongelmien hoitoon kuntouttavaa asumispalvelua ympärivuorokautisesta tehostetusta asumisesta osavuorokautiseen palveluasumiseen. Asuminen voi olla lyhyempää (1–3 kk) tai pidempiaikaista.

Pyhtäällä hoidon tavoitteena on mielenterveyttä tukeva ja päihteettömyyteen tähtäävä turvallinen asuminen sekä fyysisen, psyykkisen ja sosiaalisen toimintakyvyn ylläpitäminen. Lisäksi tavoitteena on terveyden edistäminen sekä perussairauksien hyvä hoito.

Tutustu Kymenlaakson palveluihimme

Selviämishoitoasema Kouvola Vieroitushoitoyksikkö Kouvola A-klinikkayhteisö Kouvola A-klinikkakoti palveluasuminen Pyhtää A-klinikkakoti tehostettu palveluasuminen Pyhtää

Säästä satsaamalla päihdepalveluihin

Katso, mitä ottaa huomioon hyvinvointialueiden päihdepalveluissa. A-klinikka Oy:n vahva osaaminen ja asiantuntemus ovat hyvinvointialueiden käytettävissä.

Lue lisää

Katso myös