A-klinikka Oy:n muutosneuvottelut ovat päättyneet

A-klinikan logo

A-klinikan hallintoa, johtoa, tukitoimintoja sekä yksityis- ja yritysasiakkaita palvelevaa Pohjoisklinikkaa koskevat muutosneuvottelut ovat päättyneet. A-klinikka keskittyy jatkossa julkisten päihde- ja mielenterveyspalveluiden tuottamiseen hyvinvointialueille sekä Helsingin kaupungille.

Muutosneuvottelujen lopputuloksena kahdeksan henkilön työsuhde päättyy sekä yksi henkilö siirtyy eläkkeelle. Lisäksi yhtiö sulkee yksityis- ja yritysasiakkaille suunnatun Pohjoisklinikan Helsingissä syyskuun 2023 loppuun mennessä.

”Toteutetut muutokset tuovat tavoitellut noin miljoonan euron säästöt. Kehitämme tarjoamiamme päihde- ja mielenterveyspalveluja vastaamaan hyvinvointialueiden tarpeita”, sanoo A-klinikka Oy:n vt. toimitusjohtaja Hannu Jouhki.

Tuotannollisista ja taloudellisista syistä käytyjen muutosneuvottelujen piirissä oli noin 30 henkilöä ja alkuperäinen arvio henkilöstön vähennystarpeesta oli 15 henkilöä.

A-klinikka Oy:n liikevaihto viime vuonna oli 35,1 miljoonaa ja tulos -1,7 milj. (33,4 milj. ja -1,2 milj. vuonna 2021). Yhtiössä työskentelee yhteensä noin 500 henkilöä kolmellatoista eri paikkakunnalla ympäri Suomen. Pohjoisklinikka on perustettu 2020 ja yksikön tulos on ollut tappiollinen koko toimintahistorian. Pohjoisklinikan liikevaihto vuonna 2022 oli noin 150 000 €.

Lisätiedot

Vt. toimitusjohtaja Hannu Jouhki, A-klinikka Oy, p. 040 6690 519, [email protected]