Lahden Pitkämäenkatu

Pitkämäenkatu 4
15300 Lahti
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

Vieroitushoitoyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa esimerkiksi alkoholista, huumeista tai lääkkeistä vieroittautumiseen.

Ajankohtaista

Lahden vieroitushoitoyksikkö suljettu tilapäisesti 26.6. alkaen – hoitoon pääsee Kouvolan vieroitushoitoyksikköön

Lahden vieroitushoitoyksikkö suljettiin tilapäisesti 26.6.2024 alkaen. Palvelemme Päijät-Hämeen alueen asukkaita Kouvolan vieroitushoitoyksikössä, joka on avoinna normaalisti koko kesän.

Päijät-Hämeen hyvinvointialueen työntekijä tekee paikkavarauksen Kouvolan yksikköön A-klinikan palvelukeskuksen kautta numerosta 010 506 5550.

Kouvolan vieroitushoitoyksikkö sijaitsee Kouvolan Kotiharjussa osoitteessa Kotiharjuntie 20, 45100 Kouvola. Kouvolan yksikön suora numero on 040 526 7620 (24/7). Yksikkö sijaitsee noin 1,5 kilometrin päässä Kouvolan rautatieasemalta.

Kun päijäthämäläinen asiakas kulkee Kouvolan yksikköön Kela-kyydillä, A-klinikka maksaa kyydin omavastuuosuuden taksiyhtiölle. A-klinikan palvelukeskus neuvoo tarkemmin paikkavarauksen yhteydessä.

Lahden yksikön tilapäisen sulkemisen syynä on A-klinikan palveluihin vähentynyt potilasohjaus. Meille pääsee hoitoon sujuvasti muutoksesta huolimatta. Lisätietoja voit kysyä Kouvolan vieroitushoitoyksikön numerosta 040 526 7620 (24/7).

 

Palvelumme

Vieroitushoitoyksikkö Lahti tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville, joille avohoitopalvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai pelaamiseen.

Miten hoitoon pääsee

Vieroitusyksikön hoitoon hakeudutaan jonkin lähettävän tahon, kuten päihdepalveluiden, sairaalan, työterveyshuollon tai sosiaalipalveluiden kautta.

Paikkavaraukset ja neuvonta A-klinikka Oy:n palvelukeskuksen kautta numerosta 010 506 5550. Tavoitat palvelukeskuksen sähköpostitse [email protected]. Palvelukeskus käsittelee myös lähetteet ja maksusitoumukset.

Mitä hoidossa tavoitellaan

Vieroitushoidon tavoitteena on katkaista asiakkaan päihdekierre turvallisesti, lievittää vieroitusoireita ja luoda edellytyksiä kuntoutumiselle hoitosuunnitelman mukaisesti.

Vieroitushoidossa panostetaan oireenmukaiseen hoitoon ja asiakkaan hoitomotivaation ylläpitämiseen. Hoidon tukena käytetään yksilöllisesti lääkehoitoa. Asiakas osallistuu omaan hoitoonsa ja päiväohjelmaan vointinsa mukaan.

Hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Hoitojakson aikana asiakasta tuetaan päihteiden käytön muutokseen, omien voimavarojen tunnistamiseen ja itsenäisyyteen. Hoidon aikana arvioidaan asiakkaan voimavaroja ja tarpeita mahdolliseen jatkohoitoon tai työelämään sekä kartoitetaan hänen asumisvalmiuksiaan. Asiakkaalla on mahdollisuus osallistua vieroitushoitoyksikössä vertaisryhmiin.

Vieroitushoitoyksikkö on tarjonnut Lahdessa laadukasta laitoshoitoa jo yli 30 vuoden ajan. Toimimme aiemmin nimellä Pitkämäen kuntoutusyksikkö.

Oiva-sinetti

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-lahti
Jaa tämä sivu