Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Lahti

Pitkämäenkatu 4
15300 Lahti

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Vieroitushoitoyksikkö Lahti tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville, joille avohoitopalvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai pelaamiseen.

Vieroitushoitoyksikkö on tarjonnut Lahdessa laadukasta laitoshoitoa jo yli 30 vuoden ajan. Toimimme aiemmin nimellä Pitkämäen kuntoutusyksikkö.

Miten hoitoon pääsee

A-klinikka Oy:n asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Neuvomme hoitoon hakeutumisessa ja annamme tietoa paikkatilanteesta. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Vieroitusyksikön hoitoon hakeudutaan jonkin lähettävän tahon, kuten päihdepalveluiden, sairaalan, työterveyshuollon tai sosiaalipalveluiden kautta.

Vieroitushoitoyksikön työntekijät ovat tavoitettavissa ympäri vuorokauden numerossa 040 1368 074. Sähköpostitse tavoitat meidät osoitteella [email protected].

Työntekijä ottaa asiakkaan vastaan ja perehdyttää tiloihin ja käytäntöihin. Yksikössä on 16 asiakaspaikkaa.

Mitä hoidossa tavoitellaan 

Vieroitushoidon tavoitteena on katkaista asiakkaan päihdekierre turvallisesti, lievittää vieroitusoireita ja luoda edellytyksiä kuntoutumiselle hoitosuunnitelman mukaisesti.

Vieroitushoidossa panostetaan oireenmukaiseen hoitoon ja asiakkaan hoitomotivaation ylläpitämiseen. Hoidon tukena käytetään yksilöllisesti lääkehoitoa. Asiakas osallistuu omaan hoitoonsa ja päiväohjelmaan vointinsa mukaan.

Hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Hoitojakson aikana asiakasta tuetaan päihteiden käytön muutokseen, omien voimavarojen tunnistamiseen ja itsenäisyyteen. Hoidon aikana arvioidaan asiakkaan voimavaroja ja tarpeita mahdolliseen jatkohoitoon tai työelämään sekä kartoitetaan hänen asumisvalmiuksiaan. Asiakkaalla on mahdollisuus osallistua vieroitushoitoyksikössä vertaisryhmiin.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Lahden vieroitushoitoyksikön kautta on mahdollista jatkaa Kantamon Minnesota-malliseen kuntoutukseen. Vieroitushoidossa katkaistaan ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti, minkä jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa 12 askeleen ohjelmassa Päijät-Hämeen Kärkölässä. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Ota yhteyttä neuvontaamme 045 657 6312, niin kerromme palveluista lisää. Kantamon yhteystiedot ovat info(at)kantamo.fi ja puh. 09 361 19880 (ma–su 8–21).

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-lahti