Lahden Pitkämäenkatu

Pitkämäenkatu 4
15300 Lahti
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

Avoinna

Ympäri vuorokauden

Vieroitushoitoyksikkö tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa esimerkiksi alkoholista, huumeista tai lääkkeistä vieroittautumiseen.

Palvelumme

Vieroitushoitoyksikkö Lahti tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville, joille avohoitopalvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai pelaamiseen.

Miten hoitoon pääsee

Vieroitusyksikön hoitoon hakeudutaan jonkin lähettävän tahon, kuten päihdepalveluiden, sairaalan, työterveyshuollon tai sosiaalipalveluiden kautta.

Paikkavaraukset ja neuvonta A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Tavoitat asiakaspalvelun myös sähköpostitse [email protected].

Vieroitushoitoyksikön työntekijät ovat tavoitettavissa ympäri vuorokauden numerossa 040 1368 074. Sähköpostitse tavoitat meidät osoitteella [email protected].

Työntekijä ottaa asiakkaan vastaan ja perehdyttää tiloihin ja käytäntöihin. Toimipisteessä on 12 asiakaspaikkaa.

Mitä hoidossa tavoitellaan

Vieroitushoidon tavoitteena on katkaista asiakkaan päihdekierre turvallisesti, lievittää vieroitusoireita ja luoda edellytyksiä kuntoutumiselle hoitosuunnitelman mukaisesti.

Vieroitushoidossa panostetaan oireenmukaiseen hoitoon ja asiakkaan hoitomotivaation ylläpitämiseen. Hoidon tukena käytetään yksilöllisesti lääkehoitoa. Asiakas osallistuu omaan hoitoonsa ja päiväohjelmaan vointinsa mukaan.

Hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Hoitojakson aikana asiakasta tuetaan päihteiden käytön muutokseen, omien voimavarojen tunnistamiseen ja itsenäisyyteen. Hoidon aikana arvioidaan asiakkaan voimavaroja ja tarpeita mahdolliseen jatkohoitoon tai työelämään sekä kartoitetaan hänen asumisvalmiuksiaan. Asiakkaalla on mahdollisuus osallistua vieroitushoitoyksikössä vertaisryhmiin.

Yhteystiedot ammattilaiselle

Lähetteet, maksusitoumukset, laboratoriotulokset ym. voi lähettää turvasähköpostilla osoitteeseen [email protected]. Palautteet, muistutukset ym. voi lähettää turvasähköpostilla osoitteeseen [email protected]

Vieroitushoitoyksikkö on tarjonnut Lahdessa laadukasta laitoshoitoa jo yli 30 vuoden ajan. Toimimme aiemmin nimellä Pitkämäen kuntoutusyksikkö.

Oiva-sinetti

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-lahti
Jaa tämä sivu