Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Lahti

Pitkämäenkatu 4
15300 Lahti

puh. 010 506 5550 (paikkavaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Ajankohtaista

Vieroitushoitoyksikkö on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Hoidon aloitusta pyritään siirtämään, jos potilaalla on kuumetta tai hengitysoireita. Lisätietoa saa paikkavarauksen yhteydessä asiakaspalvelustamme.

Läheiset voivat vierailla toimipisteessämme rajoitetusti ulkotiloissa. Ota etukäteen yhteyttä puhelimitse toimipisteen numeroon vierailusta sopimiseksi.

Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Vieroitushoitoyksikkö Lahti tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville, joille avohoitopalvelut eivät ole riittäviä tai tarkoituksenmukaisia. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai pelaamiseen.

Vieroitushoitoyksikkö on tarjonnut Lahdessa laadukasta laitoshoitoa jo yli 30 vuoden ajan. Toimimme aiemmin nimellä Pitkämäen kuntoutusyksikkö.

Miten hoitoon pääsee

Vieroitusyksikön hoitoon hakeudutaan jonkin lähettävän tahon, kuten päihdepalveluiden, sairaalan, työterveyshuollon tai sosiaalipalveluiden kautta.

A-klinikka Oy:n asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Neuvomme hoitoon hakeutumisessa ja annamme tietoa paikkatilanteesta. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Vieroitushoitoyksikön työntekijät ovat tavoitettavissa ympäri vuorokauden numerossa 040 1368 074. Sähköpostitse tavoitat meidät osoitteella [email protected].

Työntekijä ottaa asiakkaan vastaan ja perehdyttää tiloihin ja käytäntöihin. Toimipisteessä on 12 asiakaspaikkaa.

Mitä hoidossa tavoitellaan 

Vieroitushoidon tavoitteena on katkaista asiakkaan päihdekierre turvallisesti, lievittää vieroitusoireita ja luoda edellytyksiä kuntoutumiselle hoitosuunnitelman mukaisesti.

Vieroitushoidossa panostetaan oireenmukaiseen hoitoon ja asiakkaan hoitomotivaation ylläpitämiseen. Hoidon tukena käytetään yksilöllisesti lääkehoitoa. Asiakas osallistuu omaan hoitoonsa ja päiväohjelmaan vointinsa mukaan.

Hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Hoitojakson aikana asiakasta tuetaan päihteiden käytön muutokseen, omien voimavarojen tunnistamiseen ja itsenäisyyteen. Hoidon aikana arvioidaan asiakkaan voimavaroja ja tarpeita mahdolliseen jatkohoitoon tai työelämään sekä kartoitetaan hänen asumisvalmiuksiaan. Asiakkaalla on mahdollisuus osallistua vieroitushoitoyksikössä vertaisryhmiin.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Lahden vieroitushoitoyksikön kautta on mahdollista jatkaa Kantamon Minnesota-malliseen kuntoutukseen. Vieroitushoidossa katkaistaan ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti, minkä jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa 12 askeleen ohjelmassa Päijät-Hämeen Kärkölässä. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Ota yhteyttä neuvontaamme 045 657 6312, niin kerromme palveluista lisää. Kantamon yhteystiedot ovat [email protected] ja puh. 09 361 19880 (ma–su 8–21).

   

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-lahti