Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Turku

Vähäheikkiläntie 7
20700 Turku

puh. 010 506 5550 (paikkavaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18), 040 136 8110 (24/7)

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Ajankohtaista

Vieroitushoitoyksikkö palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Hoidon aloitusta pyritään siirtämään, jos potilaalla on kuumetta tai hengitysoireita. Lisätietoa saa paikkavarauksen yhteydessä asiakaspalvelustamme.

Läheiset voivat vierailla toimipisteessämme rajoitetusti ulkotiloissa. Ota etukäteen yhteyttä puhelimitse toimipisteen numeroon vierailusta sopimiseksi.

Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Vieroitushoitoyksikkö Turku tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa täysi-ikäisille päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville. Vieroitushoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai lääkkeisiin. Myös korvaushoitoasiakkaat voivat hakeutua palveluihimme vieroittautumaan oheiskäytöstä.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimii Selviämisasema.

Miten hoitoon pääsee

Hoitoon voi tulla pääsääntöisesti omatoimisesti Varsinais-Suomen alueelta tai esimerkiksi terveyskeskuspäivystyksen kautta. Osasta kunnista tarvitaan sosiaali- tai terveystoimen myöntämä maksusitoumus hoitoon. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin hoitoon voi hakeutua ottamalla suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Neuvonta ja paikkavaraukset arkisin kello 8–18 A-klinikka Oy:n asiakaspalvelunumerosta 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Vieroitushoitoyksikön suora numero on 040 136 8110. Palvelemme numerossa ympäri vuorokauden. Meillä on 21 asiakaspaikkaa.

Palvelumme

Tulopäivänä asiakkaan tilanne kartoitetaan lyhyesti. Hoidon alkupäivinä tehdään tarkempi hoitosuunnitelma ja asiakas tapaa lääkärin.

Vieroitushoidon tavoitteena on päihdekierteen katkaisu, vieroitusoireiden hoitaminen ja jatkohoidon suunnittelu. Hoidon tukena käytetään yksilöllisesti lääkehoitoa. Hoitoa tukee myös kaikille asiakkaille suunnattu ryhmätoiminta.

Hoitojaksot ovat eripituisia ja ne suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tilanteen ja hoidon tarpeen mukaan. Alkoholivieroitus kestää tavallisimmin 3–9 vuorokautta, lääke- ja huumevieroitus noin 14 vuorokautta. Korvaushoitoasiakkaiden hoitojaksot kestävät 7–14 vuorokautta.

Asiakkaalle tehdään hoidon aikana jatkohoitosuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakkaan tilanne huomioidaan kokonaisvaltaisesti läheiset mukaan lukien.

Toimipisteessä kokoontuvat säännöllisesti AA- ja NA-ryhmät. Asiakkaalla on myös mahdollisuus tavata kokemusasiantuntijoita.

Hyvä tietää hoitoon tullessa

  • Ota mukaan ainoastaan välttämättömimmät henkilökohtaiset tavarasi ja kaksi vaatekertaa. Vaatteet pestään tai lämpökäsitellään hoidon alussa, joten mukavat arkivaatteet ovat sopivat. Vaatteita on mahdollista pesettää hoidon aikana.
  • Liinavatteet sekä tarvittaessa vaihtovaatteet ja hygieniatarvikkeet saa hoitojakson ajaksi yksiköstä.
  • Toivomme, että kannettavat tietokoneet ja soittimet jättäisit kotiin. Yksikössä on yhteiskäytössä oleva tietokone internet-yhteydellä.
  • Mikäli sinulla on lääkehoitoa vaativia perussairauksia, ota käyttämäsi lääkkeet mukaan.
  • Vieroitushoitoyksikössä ei pääsääntöisesti oteta vastaan vieraita.

Henkilökuntamme

Vieroitushoitoyksikön työntekijät ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Henkilökuntaan kuuluvat lääkäri, palveluohjaaja, palveluesimies, sairaanhoitajia ja ohjaajia.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Vieroitushoitoyksikön ja Selviämisaseman kautta on mahdollista jatkaa Rehapin Minnesota-malliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon tai vieroituksen jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa 12 askeleen ohjelmassa Rehapin Naantalin keskuksessa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Ota yhteyttä numeroomme 040 136 8110, niin kerromme palveluista lisää. Rehapin yhteystiedot ovat [email protected] ja puh. 020 155 0000.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan A-klinikka Turun kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-turku