Turun Vähäheikkiläntie

Vähäheikkiläntie 7
20700 Turku
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelu ma–pe klo 8–17)

puh. 040 136 8110 (24/7)

Avoinna

Ympäri vuorokauden

Ajankohtaista

Vieroitushoitoyksikkö palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Vieroitushoitoyksikkö Turku tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa täysi-ikäisille päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville. Vieroitushoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai lääkkeisiin. Myös korvaushoitoasiakkaat voivat hakeutua palveluihimme vieroittautumaan oheiskäytöstä.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimii Selviämishoitoasema.

Miten hoitoon pääsee

Hoitoon voi tulla pääsääntöisesti omatoimisesti Varsinais-Suomen alueelta tai esimerkiksi terveyskeskuspäivystyksen kautta. Osasta kunnista tarvitaan sosiaali- tai terveystoimen myöntämä maksusitoumus hoitoon. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin hoitoon voi hakeutua ottamalla suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Neuvonta ja paikkavaraukset A-klinikka Oy:n asiakaspalvelunumerosta 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected]

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Vieroitushoitoyksikön suora numero on 040 136 8110. Palvelemme numerossa ympäri vuorokauden. Meillä on 21 asiakaspaikkaa.

Palvelumme

Tulopäivänä asiakkaan tilanne kartoitetaan lyhyesti. Hoidon alkupäivinä tehdään tarkempi hoitosuunnitelma ja asiakas tapaa lääkärin.

Vieroitushoidon tavoitteena on päihdekierteen katkaisu, vieroitusoireiden hoitaminen ja jatkohoidon suunnittelu. Hoidon tukena käytetään yksilöllisesti lääkehoitoa. Hoitoa tukee myös kaikille asiakkaille suunnattu ryhmätoiminta. Hoitojaksot ovat eripituisia ja ne suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tilanteen ja hoidon tarpeen mukaan. Alkoholivieroitus kestää tavallisimmin 3–9 vuorokautta, lääke- ja huumevieroitus noin 14 vuorokautta. Korvaushoitoasiakkaiden hoitojaksot kestävät 7–14 vuorokautta.

Asiakkaalle tehdään hoidon aikana jatkohoitosuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakkaan tilanne huomioidaan kokonaisvaltaisesti läheiset mukaan lukien.

Toimipisteessä kokoontuvat säännöllisesti AA- ja NA-ryhmät. Asiakkaalla on myös mahdollisuus tavata kokemusasiantuntijoita.

Tarjoamme myös alkoholin avovieroitushoitoa kotiin vietynä. Kotiin vietävässä vieroitushoidossa työntekijä käy asiakkaan kotona. Avovieroitushoito soveltuu asiakkaalle, jonka vieroitusoireet tai muu terveys eivät edellytä ympärivuorokautista seurantaa laitoshoidossa. Hoitoon voit hakeutua ottamalla yhteyttä asiakaspalveluumme tai oman kotikuntasi sosiaali- ja terveystoimeen.

Hyvä tietää hoitoon tullessa

  • Ota mukaan ainoastaan välttämättömimmät henkilökohtaiset tavarasi ja kaksi vaatekertaa. Vaatteet pestään tai lämpökäsitellään hoidon alussa, joten mukavat arkivaatteet ovat sopivat. Vaatteita on mahdollista pesettää hoidon aikana.
  • Liinavatteet sekä tarvittaessa vaihtovaatteet ja hygieniatarvikkeet saa hoitojakson ajaksi yksiköstä.
  • Toivomme, että kannettavat tietokoneet ja soittimet jättäisit kotiin. Yksikössä on yhteiskäytössä oleva tietokone internet-yhteydellä.
  • Mikäli sinulla on lääkehoitoa vaativia perussairauksia, ota käyttämäsi lääkkeet mukaan.
  • Vieroitushoitoyksikössä ei pääsääntöisesti oteta vastaan vieraita.

Henkilökuntamme

Vieroitushoitoyksikön työntekijät ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Henkilökuntaan kuuluvat lääkäri, palveluohjaaja, palveluesimies, sairaanhoitajia ja ohjaajia.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-turku
Jaa tämä sivu