Back to top

Vieroitushoitoyksikkö Turku

Vähäheikkiläntie 7
20700 Turku

puh. 010 506 5550 (paikkavaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Vieroitushoitoyksikkö on avoinna. Noudatamme varotoimia koronaviruksen leviämisen ehkäisemiseksi. Hoitoa pyritään siirtämään, jos potilaalla on kuumetta tai hengitysoireita. Lisätietoa saa paikkavarauksen yhteydessä asiakaspalvelustamme. Ulkopuoliset eivät toistaiseksi voi vierailla toimipisteessä. Lue lisää.


Vieroitushoitoyksikkö Turku tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa täysi-ikäisille päihteiden käyttäjille ja muista riippuvuusongelmista kärsiville. Vieroitushoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin, huumeisiin tai lääkkeisiin. Myös korvaushoitoasiakkaat voivat hakeutua palveluihimme vieroittautumaan oheiskäytöstä.

Vieroitushoitoyksikön yhteydessä toimii Selviämisasema.

Miten hoitoon pääsee

Vieroitushoitoyksikköön hakeudutaan sovitusti virka-aikaan ja virka-ajan ulkopuolella suunnitellusti yhteispäivystyksen kautta.

A-klinikka Oy:n paikkavaraus ja neuvonta palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Vieroitushoitoyksikön suora numero on 040 6735 571. Meillä on 21 asiakaspaikkaa.

Palvelumme

Asiakkaan tilanne kartoitetaan lyhyesti tulopäivänä. Lääkäri tekee tulotarkastuksen ja määrää vieroitushoidossa mahdollisesti käytettävän lääkityksen. Hoidon tavoitteena on asiakkaan päihdekierteen katkaisu, vieroitusoireiden hoitaminen ja jatkohoidon suunnittelu.

Hoitojakson pituus on yksilöllinen. Alkoholivieroitus kestää useimmiten 3–9 vuorokautta, lääke- ja huumevieroitus 14 vuorokautta. Korvaushoitoasiakkaiden hoitojaksot kestävät 14 vuorokautta.

Vieroitushoitoyksikössä toimii huumevieroituksessa oleville asiakkaille oma ryhmämuotoinen ohjelma Preikki.

Hoidon aikana jokaiselle asiakkaalle tehdään jatkohoitosuunnitelma yhdessä asiakkaan kanssa. Asiakkaan tilanne huomioidaan kokonaisvaltaisesti läheiset mukaan lukien.

Toimipisteessä kokoontuvat säännöllisesti AA- ja NA-ryhmät.

Henkilökuntamme

Vieroitushoitoyksikön työntekijät ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Henkilökuntaan kuuluvat lääkäri, palveluohjaaja, palveluesimies, sairaanhoitajia ja ohjaajia.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Vieroitushoitoyksikön ja Selviämisaseman kautta on mahdollista jatkaa Rehapin Minnesota-malliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon tai vieroituksen jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa 12 askeleen ohjelmassa Rehapin Naantalin keskuksessa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Ota yhteyttä numeroomme 040 6735 571, niin kerromme palveluista lisää. Rehapin yhteystiedot ovat [email protected] ja puh. 020 155 0000.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan A-klinikka Turun kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/vieroitushoitoyksikko-turku