Back to top

A-klinikkayhteisö Kouvola

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

A-klinikkayhteisö (ent. Neppari) tarjoaa täysi-ikäisille asiakkaille vaativaa päihdehoitoa ympärivuorokautisessa laitoshoidossa. Hoidamme mahdollisia vieroitusoireita ja psyykkistä riippuvuutta. Lisäksi pyritään kohentamaan asiakkaan fyysistä kuntoa. Hoitojakson pituus on noin yhdestä neljään kuukautta.

Hoito suunnitellaan yhteistyössä lähettävän tahon kanssa etukäteen. Samalla arvioidaan vieroitushoidon tarve. A-klinikkayhteisön yhteydessä toimivat selviämisasema ja vieroitushoitoyksikkö.

Miten hoitoon pääsee

Hoitoon hakeudutaan lähetteellä. Lähettävä taho voi olla kunnallinen sosiaalitoimi, terveystoimi, sairaanhoitopiiri tai muu hoitopaikka, johon asiakkaalla on kontakti. Hakeutuminen tapahtuu ottamalla yhteyttä A-klinikka Oy:n asiakaspalveluun numeroon 010 506 5550 (ma–pe klo 8–18).

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

A-klinikkayhteisössä on neljä asiakaspaikkaa.

Palvelumme

Asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma yhteistyössä asiakkaan verkostojen kanssa. Hoidon sisältö ja tavoitteet vaihtelevat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanteen, tarpeiden ja voimavarojen mukaan.

Hoidossa etsitään keinoja riippuvuuden hallintaan, vahvistetaan perhe- ja tukiverkostoa sekä harjoitellaan arjen taitoja. Käytettävissä ovat myös lääkäripalvelut. A-klinikkayhteisön arki sisältää yksilökeskusteluja, ryhmähoitoa, yhteisiä askareita ja virkistystoimintaa. Toimimme yhteistyössä viereisen vieroitusyhteisön kanssa.

Kokemusasiantuntijat ovat mukana palveluiden kehittämisessä, toteuttamisessa ja arvioinnissa.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Kouvolan selviämisaseman, vieroitushoitoyksikön ja A‑klinikkayhteisön kautta on mahdollista jatkaa Minnesota Kainuun vertaistuelliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon, vieroituksen tai A‑klinikkayhteisön pidempiaikaisen ympärivuorokautisen hoidon jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa vertaistukeen perustuvassa 12 askeleen ohjelmassa Kainuussa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Yhteistyön myötä A-klinikan terveydenhuollon ja päihdelääketieteen osaaminen ja Minnesota Kainuun vertaistukeen perustuva kuntoutus yhdistyvät yksilölliseksi hoitopoluksi.

Ota yhteyttä, niin kerromme palveluista lisää: A-klinikka Oy:n aluepäällikkö Antti Immonen, antti.immonen(at)a-klinikka.fi ja puh. 040 592 7291. Minnesota Kainuun yhteystiedot ovat info(at)minnesotakainuu.fi ja puh. 029 170 5055.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikkayhteiso-kouvola