Kouvolan Kotiharjuntie

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

A-klinikkayhteisö Kouvola tarjoaa kuntouttavaa laitoshoitoa päihdeongelmiin. Hoidon tarve voi liittyä esimerkiksi alkoholiin tai huumeisiin.

Ajankohtaista

Kouvolan kuntouttavan laitoshoidon yksikkö suljetaan tilapäisesti 15.7. alkaen – hoitoon pääsee Päihdesairaalaan

Kouvolan A-klinikkayhteisö suljetaan tilapäisesti 15.7.2024 alkaen. Vieroitushoitoyksikkö ja Selviämishoitoasema palvelevat Kouvolassa normaalisti läpi kesän.

A-klinikkayhteisön sulun ajan tarjoamme kuntouttavan laitoshoidon palveluja Järvenpään Päihdesairaalassa. Hyvinvointialueen työntekijä tekee paikkavarauksen Päihdesairaalaan A-klinikan palvelukeskuksen kautta numerosta 010 506 5550.

Päihdesairaala sijaitsee Järvenpään Haarajoella osoitteessa Kuusitie 36, 04480 Haarajoki. Päihdesairaalan yksilökuntoutuksen suora numero on 040 1368 035.

Kun potilas ohjataan Kouvolan sijaan Päihdesairaalaan ja hän tarvitsee terveydentilansa vuoksi kulkemiseen Kela-kyytiä, A-klinikka maksaa Kela-kyydin omavastuuosuuden taksiyhtiölle. Päihdesairaalaan pääsee kulkemaan myös julkisilla kulkuvälineillä. Annamme lisätietoja paikkavarauksen yhteydessä.

A-klinikkayhteisön tilapäisen sulkemisen syynä on A-klinikan palveluihin vähentynyt potilasohjaus. Vieroitus- ja selviämishoidon palvelut jatkavat Kouvolassa normaalisti. Meille pääsee hoitoon sujuvasti muutoksesta huolimatta.

 

Kenelle

A-klinikkayhteisö tarjoaa ympärivuorokautista kuntouttavaa laitoshoitoa erilaisiin päihdeongelmiin. Hoidon tarve voi liittyä alkoholiin, lääkkeisiin, huumeisiin tai korvaushoidon oheiskäytöstä irtautumiseen. Palvelemme täysi-ikäisiä.

A-klinikkayhteisön hoito soveltuu myös asiakkaille, joilla on päihderiippuvuuden lisäksi mielenterveyteen liittyviä ongelmia.

Miten hoitoon pääsee

Hoitoon hakeutumiseen tarvitaan maksusitoumus hyvinvointialueen palveluista. Hoitoon voidaan ohjata esimerkiksi päihdepalveluista, sosiaalipalveluista tai terveysasemalta. Asiakas voi maksaa hoidon myös itse.

A-klinikkayhteisön paikkavaraukset tehdään A-klinikka Oy:n asiakaspalvelun kautta numerosta 010 506 5550. Asiakaspalvelu myös neuvoo palveluihimme liittyvissä asioissa.

Kuntouttava laitoshoito

A-klinikkayhteisön hoidossa tuetaan asiakkaan päihteettömyyttä ja haetaan ratkaisuja koko elämäntilanteen parantamiseen.

Hoitojakson pituus sovitaan lähettävän tahon kanssa asiakkaan tilanteen ja tarpeen mukaisesti. Lisäksi arvioidaan vieroitushoidon tarve ennen kuntouttavaa laitoshoitojaksoa. Hoito A-klinikkayhteisössä kestää yleensä 1–4 kuukautta.

Jokaiselle asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma. Hoidossa etsitään keinoja riippuvuuden hallintaan, harjoitellaan arjen taitoja ja vahvistetaan asiakkaan perhe- ja tukiverkostoa.

Hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin ja verkostotyöhön. A-klinikkayhteisön arkea ohjaa viikko-ohjelma, johon sisältyy myös virkistystoimintaa.

Intervallijakso

Kuntouttavan laitoshoitojakson jälkeen A-klinikkayhteisöön on mahdollista tulla intervallijaksolle, jonka tavoitteena on vahvistaa saavutettuja myönteisiä muutoksia ja vakiinnuttaa päihteetöntä elämäntapaa.

Intervallijakso toteutetaan useimmiten 1–3 kuukauden kuluttua kuntouttavan laitoshoitojakson päättymisestä. Intervallijakso kestää yleensä viikon, ja niitä voi olla useampia.

Intervallijaksosta on hyvä sopia jo kuntouttavan laitoshoitojakson aikana yhdessä lähettävän tahon kanssa.

Hyvä tietää hoitoon tullessa

  • A-klinikkayhteisö on helposti saavutettavissa julkisilla liikenneyhteyksillä. Matkakeskuksesta matkaa yksikköön on noin 1,5 km.
  • Ota hoitojaksolle mukaan henkilökohtaiset hygieniatarvikkeesi, sisäkengät, ulkoiluvaatteet sekä vaihtovaatetta. Myös passi tai henkilökortti sekä pankkitunnukset on hyvä olla mukana.
  • Jos sinulla on lääkehoitoa vaativia perussairauksia, ota käyttämäsi lääkkeet mukaan.
  • Yksikössä on mahdollisuus pyykin pesuun.
  • Liinavaatteet ja pyyhkeen saa hoitojakson ajaksi yksiköstä.
  • Suosittelemme ottamaan herätyskellon, mikäli käytössäsi ei ole puhelinta.
  • Jos tuot yksikköön elintarvike- tai tupakkapakkauksia, niiden tulee olla avaamattomia. Kaupassa on mahdollista käydä tarvittaessa.
  • Toivomme, että jätät kannettavat tietokoneet, tabletit ja soittimet kotiin. Yksikössä on yhteiskäytössä oleva tietokone.
  • Läheiset voivat vierailla yksikössä sovitusti. Vierailuista tulee sopia etukäteen henkilökunnan kanssa.

Henkilökuntamme

A-klinikkayhteisön työntekijät ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Tavoitat toimipisteen henkilökunnan ympäri vuorokauden numerosta 045 139 3708 ja 040 526 7620.

A-klinikkayhteisössä on kuusi asiakaspaikkaa. A-klinikkayhteisön yhteydessä toimivat Selviämishoitoasema ja Vieroitushoitoyksikkö.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/a-klinikkayhteiso-kouvola
Jaa tämä sivu