Back to top

A-klinikkayhteisö Kouvola

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola

puh. 010 506 5550 (paikkavaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Ajankohtaista

A-klinikkayhteisö on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Hoidon aloitusta pyritään siirtämään, jos potilaalla on kuumetta tai hengitysoireita. Lisätietoa saa paikkavarauksen yhteydessä asiakaspalvelustamme.

Läheiset voivat vierailla toimipisteessämme rajoitetusti ulkotiloissa. Ota etukäteen yhteyttä puhelimitse toimipisteen numeroon vierailusta sopimiseksi.

Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


A-klinikkayhteisö (ent. Neppari) tarjoaa täysi-ikäisille asiakkaille vaativaa päihdehoitoa ympärivuorokautisessa laitoshoidossa. Hoidon avulla tuetaan asiakkaiden päihteettömyyttä ja haetaan ratkaisuja koko elämänhallinnan parantamiseen asiakkaan tavoitteiden mukaisesti.

Hoitoa tarjotaan alkoholi-, lääke-, huume- ja monipäihderiippuvuuteen sekä korvaushoidon oheiskäytöstä irtautumiseen. Yhtäaikainen mielenterveys- ja päihdeongelma ei ole este hoidolle.

Hoito suunnitellaan yhteistyössä lähettävän tahon kanssa etukäteen. Samalla arvioidaan vieroitushoidon tarve. A-klinikkayhteisössä on viisi asiakaspaikkaa.

A-klinikkayhteisön yhteydessä toimivat Selviämisasema ja Vieroitushoitoyksikkö.

Miten hoitoon pääsee

Hoitojaksolle A-klinikkayhteisöön voivat ohjata esimerkiksi päihdehuollon avopalvelut ja terveyskeskus. Asiakkaan kotikunta osallistuu yleensä hoitokustannuksiin, joten ennen hoitoon tuloa on selvitettävä maksusitoumuksen saaminen sosiaali- ja terveystoimesta. Hoidon voi maksaa myös itse.

Hoitojaksolle varataan paikka A-klinikka Oy:n asiakaspalvelun kautta. Asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Toimipisteen henkilökunnan tavoitat ympäri vuorokauden numerosta 040 5267 620.

Palvelumme

Hoitojakson pituus sovitaan yksilöllisesti lähettävän tahon kanssa, keskimäärin hoito kestää 1–4 kuukautta.

Hoidon sisältö ja tavoitteet vaihtelevat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanteen, tarpeiden ja voimavarojen mukaan. Asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma yhteistyössä asiakkaan verkoston kanssa.

A-klinikkayhteisön hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Hoidossa etsitään keinoja riippuvuuden hallintaan, vahvistetaan perhe- ja tukiverkostoa sekä harjoitellaan arjen taitoja. A-klinikkayhteisön arkea ohjaa viikkosuunnitelma, johon sisältyy myös virkistystoimintaa. Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon toteuttamiseen, kehittämiseen ja arviointiin.

Intervallijakso toteutetaan useimmiten 1–3 kuukauden kuluttua laitoshoitojakson päättymisestä. Siitä on hyvä sopia jo hoidon aikana yhteistyössä lähettävän tahon kanssa. Intervallijakson kesto on yleensä viikon, ja jaksoja voi olla useampia. Tavoitteena on vahvistaa saavutettuja myönteisiä muutoksia ja vakiinnuttaa päihteetöntä elämäntapaa.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Kouvolan Selviämisaseman, Vieroitushoitoyksikön ja A‑klinikkayhteisön kautta on mahdollista jatkaa Minnesota Kainuun vertaistuelliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon, vieroituksen tai A‑klinikkayhteisön pidempiaikaisen ympärivuorokautisen hoidon jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa vertaistukeen perustuvassa 12 askeleen ohjelmassa Kainuussa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Yhteistyön myötä A-klinikan terveydenhuollon ja päihdelääketieteen osaaminen ja Minnesota Kainuun vertaistukeen perustuva kuntoutus yhdistyvät yksilölliseksi hoitopoluksi.

Ota yhteyttä, niin kerromme palveluista lisää: A-klinikka Oy:n aluepäällikkö Antti Immonen, [email protected] ja puh. 040 592 7291. Minnesota Kainuun yhteystiedot ovat [email protected] ja puh. 029 170 5055.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikkayhteiso-kouvola