Kouvolan Kotiharjuntie

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

A-klinikkayhteisö tarjoaa kuntouttavaa laitoshoitoa päihdeongelmiin. Hoidon avulla tuetaan päihteettömyyttä ja haetaan ratkaisuja koko elämänhallinnan parantamiseen asiakkaan tavoitteiden mukaisesti. Palvelemme täysi-ikäisiä.

Palvelumme

Hoitoa tarjotaan alkoholi-, lääke-, huume- ja monipäihderiippuvuuteen sekä korvaushoidon oheiskäytöstä irtautumiseen. Yhtäaikainen mielenterveys- ja päihdeongelma ei ole este hoidolle.

Hoitojakson pituus sovitaan yksilöllisesti lähettävän tahon kanssa, keskimäärin hoito kestää 1–4 kuukautta. Samalla arvioidaan vieroitushoidon tarve. A-klinikkayhteisössä on viisi asiakaspaikkaa.

A-klinikkayhteisön yhteydessä toimivat Selviämishoitoasema ja Vieroitushoitoyksikkö.

Miten hoitoon pääsee

Hoitojaksolle A-klinikkayhteisöön voivat ohjata esimerkiksi päihdehuollon avopalvelut ja terveyskeskus. Asiakkaan kotikunta osallistuu yleensä hoitokustannuksiin, joten ennen hoitoon tuloa on selvitettävä maksusitoumuksen saaminen sosiaali- ja terveystoimesta. Hoidon voi maksaa myös itse.

Paikkavaraukset ja neuvonta A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Tavoitat asiakaspalvelun myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Toimipisteen henkilökunnan tavoitat ympäri vuorokauden numerosta 040 5267 620.

Mitä hoidossa tavoitellaan

Hoidon sisältö ja tavoitteet vaihtelevat asiakkaan ja hänen perheensä elämäntilanteen, tarpeiden ja voimavarojen mukaan. Asiakkaalle laaditaan yksilöllinen hoitosuunnitelma yhteistyössä asiakkaan verkoston kanssa.

A-klinikkayhteisön hoito perustuu yhteisöhoitoon, yksilö- ja ryhmäkeskusteluihin sekä verkostotyöhön. Hoidossa etsitään keinoja riippuvuuden hallintaan, vahvistetaan perhe- ja tukiverkostoa sekä harjoitellaan arjen taitoja. A-klinikkayhteisön arkea ohjaa viikkosuunnitelma, johon sisältyy myös virkistystoimintaa. Kokemusasiantuntijat ja vertaistoimijat osallistuvat hoidon toteuttamiseen, kehittämiseen ja arviointiin.

Intervallijakso toteutetaan useimmiten 1–3 kuukauden kuluttua laitoshoitojakson päättymisestä. Siitä on hyvä sopia jo hoidon aikana yhteistyössä lähettävän tahon kanssa. Intervallijakson kesto on yleensä viikon, ja jaksoja voi olla useampia. Tavoitteena on vahvistaa saavutettuja myönteisiä muutoksia ja vakiinnuttaa päihteetöntä elämäntapaa.

A-klinikkayhteisö toimi aiemmin nimellä Neppari.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/a-klinikkayhteiso-kouvola
Jaa tämä sivu