Turun Ajurinkatu

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku
Suomi

Tuetun asumisen palveluilla tuetaan päihdeongelmasta kärsivää asiakasta itsenäisessä asumisessa. Palvelussa vahvistetaan asiakkaan arjenhallintaa ja toimintakykyä sekä tuetaan asiakasta päihteiden käytön vähentämisessä tai lopettamisessa.

Kenelle

Palvelut on tarkoitettu asiakkaille, joilla on vuokra- tai omistusasunto. Tuetun asumisen palveluihin ei sisälly asuntojen vuokrausta.

Tuettu asuminen on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Paimio, Raisio, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Kaarina, Laitila, Kustavi ja Parainen. Palvelua voi tiedustella myös muiden kuntien asukkaille. Palvelemme täysi-ikäisiä.

Palveluihin hakeutuminen

Tuetun asumisen palveluihin ohjaudutaan hyvinvointialueen sosiaalipalvelujen kautta. Kun haluat ohjata asiakkaasi palveluihimme, ota yhteyttä A-klinikan palveluesimieheen Jaana Viitaseen, p. 050 523 5139, [email protected].

Mikäli olet A-klinikan palveluissa asiakkaana, voit kysyä tuetun asumisen palveluista omalta työntekijältäsi. Voit olla myös suoraan yhteydessä palveluesimieheen, jos olet kiinnostunut saamaan tuetun asumisen palveluja omaan kotiisi. 

Palvelumme

Tuetun asumisen palveluiden avulla tuetaan asiakasta itsenäisessä asumisessa. Palveluilla voidaan esimerkiksi tukea asiakkaan siirtymistä kevyempiin palveluihin laitoskuntoutuksesta tai muusta ympärivuorokautisesta palvelusta.

Tuetun asumisen työntekijä tapaa asiakasta pääasiassa arkipäivisin. Työntekijä voi tulla kotikäynnille asiakkaan asuntoon tai mukaan asiointikäynnille esimerkiksi virastoihin, joissa käsitellään etuushakemuksia tai muita asiakkaan asioita.

Työntekijä seuraa asiakkaan voinnin ja kokonaistilanteen kehittymistä, päihteiden käytön hallintaa ja arjen taitojen omaksumista. Asiakkaan kanssa työskentelyssä painotetaan ratkaisukeskeisiä ja kognitiivisia menetelmiä. Kunkin asiakkaan tarpeen mukaan käytetään myös toiminnallisia ja psykososiaalisia menetelmiä sekä seurantamittareita. Keskustelut ovat tärkeässä osassa palvelua.

Palvelu toteutetaan sosiaalipalvelujen määrittelemän tarpeen mukaisesti asiakkaan asunnossa. Tuettu asuminen sisältää neljä erilaista palvelutasoa, joista valitaan asiakkaan tilanteeseen sopiva vaihtoehto:

  • Kevyt tuki 1–4 käyntiä/kk
  • Perustuki 1–4 käyntiä/vk, vähintään 8 h/kk
  • Vahva tuki 3–5 käyntiä/vk, vähintään 15 h/kk
  • Päivittäinen tuki 5–7 käyntiä/vk, vähintään 25 h/kk

Tuettu asuminen on osa A-klinikka Turun palveluita.

Sosiaalipalvelujen omavalvontasuunnitelma – A-klinikka ja Nuorten ja perheiden palvelut Turku Terveydenhuollon omavalvontasuunnitelma – A-klinikka ja Nuorten ja perheiden palvelut Turku

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/tuettu-asuminen-turku
Jaa tämä sivu