Turun Ajurinkatu

Ajurinkatu 2, 2. krs
20100 Turku
Suomi

p. 040 750 1468

Tuetun asumisen palveluilla tuetaan päihdeongelmasta kärsivää asiakasta itsenäisessä asumisessa.

Kenelle

Tuettu asuminen on tarkoitettu seuraavien kuntien asukkaille: Turku, Paimio, Raisio, Lieto, Masku, Mynämäki, Naantali, Nousiainen, Kaarina, Laitila, Kustavi ja Parainen.

Muihinkin kuntiin palvelu voi olla tilattavissa, tästä tiedustelut asiakaspalveluun tai suoraan yksikköön.

Palvelut on tarkoitettu täysi-ikäisille.

Palvelumme

Tuetun asumisen palveluiden avulla voidaan esimerkiksi tukea asiakkaan siirtymistä kevyempiin palveluihin ja itsenäiseen elämänhallintaan. Tuettu asuminen keskittyy erityisesti asiakkaan arjenhallinnan ja toimintakyvyn vahvistamiseen sekä päihteiden käytön vähentämiseen tai lopettamiseen.

Tuetun asumisen työntekijä tapaa asiakasta pääasiassa arkipäivisin. Työntekijä voi tulla kotikäynnille asiakkaan asuntoon tai tulla mukaan asiointikäynnille esimerkiksi virastoihin, joissa käsitellään etuushakemuksia tai muita asiakkaan asioita. Työntekijä seuraa asiakkaan voinnin ja kokonaistilanteen kehittymistä, päihteidenkäytön hallintaa ja arjen taitojen omaksumista. Asiakkaalla on myös mahdollisuus osallistua A-klinikan ryhmiin.

Asiakkaan kanssa työskentelyssä painotetaan ratkaisukeskeisiä ja kognitiivisia menetelmiä. Kunkin asiakkaan tarpeen mukaan käytetään myös toiminnallisia ja psykososiaalisia menetelmiä, sekä erilaisia seurantamittareita. Keskustelut ovat tärkeässä osassa palvelua. Palvelukokonaisuus toteutetaan tilaajan määrittelemän tarpeen ja tuen tason mukaan erillisissä asunnoissa, jotka ovat asiakkaan itse vuokraamia tai omistamia. A-klinikka Oy ei vuokraa asuntoja.

Tuettu asuminen sisältää neljä erilaista palvelutasoa, joista valitaan asiakkaan tarpeisiin ja tilanteeseen sopiva vaihtoehto:

  1. Kevyt tuki 1–4 käyntiä/kk
  2. Perustuki 1–4 käyntiä/vk, vähintään 8 h/kk
  3. Vahva tuki 3–5 käyntiä/vk, vähintään 15 h/kk
  4. Päivittäinen tuki 5–7 käyntiä/vk, vähintään 25 h/kk

Ota yhteyttä

Palveluun hakeudutaan oman kotikunnan sosiaalipalvelujen kautta. Voit olla myös suoraan yhteydessä A-klinikalle, jolloin työntekijä ottaa yhteyttä asiakkaan asuinkunnan sosiaalitoimeen. Tuettu asuminen on osa A-klinikka Turun palveluita.

Tuetun asumisen ohjaajan tavoittaa numerosta 040 750 1468.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/tuettu-asuminen-turku
Jaa tämä sivu