Tampereen Vipusenkatu

Vipusenkatu 6
33530 Tampere
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelun aukioloajat ma–ke 8–16, to 8–15 ja pe 8–16)

A-klinikkayhteisö tarjoaa alkoholi-, lääke-, huume- ja monipäihderiippuvaisille ympärivuorokautista kuntouttavaa laitoshoitoa. Hoidon tavoitteena on kokonaisvaltainen elämänlaadun paraneminen asiakkaan yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti. Palvelemme täysi-ikäisiä asiakkaita.

Miten hoitoon pääsee

Hoitoon voidaan ohjata esimerkiksi päihdepalveluista, sosiaalipalveluista, sairaalasta tai työterveyshuollosta. Hoitoon voi tulla joko Vieroitushoitoyksikön kautta tai suoraan kotoa, mikäli akuutteja vieroitusoireita ei ole. Palvelut on mahdollista maksaa myös itse, jolloin hoitoon voi hakeutua ottamalla suoraan yhteyttä asiakaspalveluumme.

Neuvonta ja paikkavaraukset A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Tavoitat asiakaspalvelun myös sähköpostitse [email protected].

Ympärivuorokautinen laitoshoito

A-klinikkayhteisön tarjoamassa laitoshoidossa toipuminen tapahtuu yhteisöllisessä pienryhmässä. Hoitoon sisältyvät yksilöllinen ohjaus, sairaanhoito- ja lääkäripalvelut, mahdollinen lääkehoito, ryhmä- ja vertaistoiminta sekä kokemusasiantuntijan tuki. Asiakkaalla on omahoitaja.

Hoidon tavoitteet ja kesto suunnitellaan yksilöllisesti. Useimmiten hoitojakson pituus on 28 vuorokautta. Hoitoon sisältyy myös jatkohoidon suunnittelu ja hoidossa huomioidaan asiakkaan verkostot ja läheiset.

Asiakkaille on tarjolla aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. A-klinikkayhteisön viikko-ohjelmaan kuuluvat esimerkiksi retkitoiminta ja rentoutus.

Kokopäiväinen avohoito

A-klinikkayhteisö tarjoaa palveluja myös avohoitona. Kokopäiväisen avopalvelun tavoitteena on tukea asiakasta riippuvuuteen liittyvässä muutoksessa. Hoitoon sisältyvät omahoitajan ja tarvittaessa lääkärin palvelut.

Hoitojakso suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Yleensä käyntejä on 3–7 kertaa viikossa 1–3 kuukauden ajan. Avohoito voidaan sovittaa myös laitoshoidon jatkohoidoksi, jolloin tavoitteena voi olla esimerkiksi lääkemuutoksissa tukeminen.

Käynteihin sisältyvät ruokailut. Lisäksi asiakas osallistuu A-klinikkayhteisön pienryhmiin ja muuhun viikko-ohjelmaan.

Intervallihoito

Intervallihoito on tarkoitettu laitoshoidossa tai kokopäiväisessä avohoidossa käyneille asiakkaille. Intervallijakso toteutetaan useimmiten 1–3 kuukauden kuluttua laitos- tai avohoidon päättymisestä ja siitä on hyvä sopia jo hoidon aikana.

Intervallijakson kesto on 1 viikko, ja hoitojaksoja voi olla useampia. Tavoitteena on vahvistaa saavutettuja myönteisiä muutoksia ja vakiinnuttaa päihteetöntä elämäntapaa. Lisäksi arvioidaan ja päivitetään asiakkaan hoitosuunnitelma.

Hyvä tietää hoitoon tullessa

  • Voit osallistua noin tunnin kestävään infoon ennen hoitojaksosi aloitusta. Sovi infosta soittamalla yksikön numeroon 040 136 8714.
  • A-klinikkayhteisöön pääsee kaupungin busseilla 17, 25 ja 37 (Hakametsän pysäkki).
  • Ota hoitojaksolle mukaan ainoastaan välttämättömimmät henkilökohtaiset tavarasi ja kaksi vaatekertaa. Myös passi tai henkilökortti sekä pankkitunnukset on hyvä olla mukana.
  • Jos sinulla on lääkehoitoa vaativia perussairauksia, ota käyttämäsi lääkkeet mukaan.
  • Vaatteet pestään tai lämpökäsitellään hoidon alussa, joten mukavat arkivaatteet ovat sopivat. Vaatteita, jotka eivät kestä lämpökäsittelyä, ei kannata ottaa mukaan. Vaatteita on mahdollista pesettää hoidon aikana.
  • Liinavaatteet sekä tarvittaessa hygieniatarvikkeet ja vaihtovaatteet saa hoitojakson ajaksi yksiköstä. Voit myös ottaa mukaan omat hygieniatarvikkeesi.
  • Jos tuot yksikköön elintarvike- tai tupakkapakkauksia, niiden tulee olla avaamattomia. Yksikköön ei saa tuoda energiajuomia. Kaupassa on mahdollista käydä kahdesti viikossa.
  • Toivomme, että jätät kannettavat tietokoneet, tabletit ja soittimet kotiin. Yksikössä on yhteiskäytössä oleva tietokone nettiyhteydellä.
  • Läheiset voivat vierailla yksikössä sovitusti. Vierailuista tulee sopia etukäteen soittamalla yksikön numeroon 040 136 8714.

Henkilökuntamme

A-klinikkayhteisön työntekijät ovat sosiaali- ja terveysalan ammattilaisia. Henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, ohjaajia, sosiaaliohjaajia, sosiaalityöntekijä, lääkäri ja palveluesimies. Tavoitat työntekijät arkisin klo 8–16 numerosta 040 136 8714.

A-klinikkayhteisön yhteydessä toimii Vieroitushoitoyksikkö. Vipusenkadun palvelut toimivat aiemmin nimellä Tampereen kuntoutumiskeskus. Ne tunnettiin myös nimellä Vipunen.

Oiva-sinetti

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/a-klinikkayhteiso-tampere
Jaa tämä sivu