Back to top

A-klinikkayhteisö Tampere

Vipusenkatu 6
33530 Tampere

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

[email protected]

Ajankohtaista

A-klinikkayhteisö on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Hoidon aloitusta pyritään siirtämään, jos potilaalla on kuumetta tai hengitysoireita. Lisätietoa saa paikkavarauksen yhteydessä asiakaspalvelustamme.

Läheiset voivat vierailla toimipisteessämme rajoitetusti ulkotiloissa. Ota etukäteen yhteyttä puhelimitse toimipisteen numeroon vierailusta sopimiseksi.

Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


A-klinikkayhteisö (ent. kuntoutusosasto) tarjoaa täysi-ikäisille alkoholi-, lääke-, huume- ja monipäihderiippuvaisille ympärivuorokautista laitoshoitoa. Hoidon tavoitteena on kokonaisvaltainen elämänlaadun paraneminen asiakkaan yksilöllisten tavoitteiden mukaisesti.

A-klinikkayhteisön yhteydessä toimivat Vieroitushoitoyksikkö ja A-klinikka.

Miten hoitoon pääsee

Hoidon aloitus edellyttää valmistelua ja suunnittelua asiakkaan kotikunnan kanssa. Lähettävä taho voi olla esimerkiksi päihdepalvelut, sairaala, työterveyshuolto tai sosiaalipalvelut. Hoitoon tullaan joko Vieroitushoitoyksikön kautta tai suoraan kotoa, mikäli akuutteja vieroitusoireita ei enää ole. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin hoitoon voi hakeutua ottamalla suoraan yhteyttä asiakaspalveluun.

A-klinikka Oy:n asiakaspalvelu on avoinna arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Ennen hoidon aloittamista asiakas voi osallistua noin tunnin mittaiseen infoon. Sovi infosta puhelimitse. Kun tulet hoitoon, ota mukaan lääkärin määräämät lääkkeesi. A-klinikkayhteisöön pääsee kaupungin busseilla 17, 25 ja 37 (Hakametsän pysäkki).

A-klinikkayhteisön työntekijät tavoitat arkisin klo 8–16 numerosta 040 136 8714 ja vieroitushoitoyksikön työntekijät ympäri vuorokauden numerosta 040 136 8704. Toimipisteen sähköpostiosoite on [email protected].

Palvelumme

Ympärivuorokautisessa laitoshoidossa toipuminen tapahtuu yhteisöllisessä pienryhmässä. Hoitoon sisältyvät yksilöllinen ohjaus, sairaanhoito- ja lääkäripalvelut, mahdollinen lääkehoito, ryhmä- ja vertaistoiminta sekä kokemusasiantuntijan tuki. Asiakkaalla on omahoitaja. Yhteisön viikko-ohjelmaan kuuluvat retkitoiminta, jooga, psykofyysinen fysioterapia ja rentoutus. Asiakkaille on tarjolla aamupala, lounas, päivällinen ja iltapala. Hoidon tavoitteet ja kesto suunnitellaan yksilöllisesti. Useimmiten hoitojakson kesto on 28 vuorokautta. Hoitoon sisältyy myös jatkohoidon suunnittelu ja hoidossa huomioidaan asiakkaan verkostot ja läheiset.

Intensiivisen avohoidon Arki hallintaan -hoitojakson tavoitteena on tukea asiakasta riippuvuuteen liittyvässä muutoksessa. Avohoito voidaan sovittaa myös laitoshoidon jatkohoidoksi, jolloin tavoite voi olla esimerkiksi lääkemuutoksissa tukeminen. Hoitojakso suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeen mukaan. Yleensä käyntejä on 3–7 kertaa viikossa 1–3 kuukauden ajan. Asiakas osallistuu A-klinikkayhteisön pienryhmiin ja muuhun viikko-ohjelmaan. Hoitoon sisältyvät myös yhteisön muut palvelut, kuten omahoitaja, lääkäri ja päivittäiset ruokailut.

Intervallihoito on tarkoitettu laitoshoidossa tai intensiivisessä avohoidossa käyneille asiakkaille. Intervallijakso toteutetaan useimmiten 1–3 kuukauden kuluttua laitos- tai avohoidon päättymisestä ja siitä on hyvä sopia jo hoidon aikana. Intervallijakson kesto on 1–2 viikkoa, ja hoitojaksoja voi olla useampia. Tavoitteena on vahvistaa saavutettuja myönteisiä muutoksia ja vakiinnuttaa päihteetöntä elämäntapaa. Lisäksi arvioidaan ja päivitetään asiakkaan hoitosuunnitelma.

Palvelut Vipusenkadulla toimivat aikaisemmin nimellä Tampereen kuntoutumiskeskus. Ne tunnettiin myös nimellä Vipunen.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Tampereen ja Oriveden asukkaat voivat tiedustella maksusitoumusta verkkoterapiaan Tampereen kaupungin päihde- ja mielenterveyspalveluiden asiakasohjausyksikön kautta. Jos haluat selvittää, voiko oma asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikkayhteiso-tampere