Huumehoidon avopalvelut Tampere

Huumehoidon avopalveluissa sinulla on mahdollisuus tukikeskusteluihin, lääkäripalveluihin, terveysneuvontaan ja halutessasi hoidon tarpeen arvioon. Korvaushoitopäätöksen saanut henkilö saa korvaushoitolääkkeen ja psykososiaalisen hoidon.

Voimme auttaa kun

  • sinua askarruttaa oma tai läheisesi huumeiden käyttö ja haluat puhua asiasta
  • käytät huumeita ja haluat päästä hoitoon – joko vieroitushoitoon tai korvaushoitoon
  • käytät huumeita ja haluat löytää jotakin mielekästä tekemistä päiviisi
  • sinua kiinnostaa osallistua vertaistoimintaan
  • käytät suonensisäisesti huumeita ja haluat huolehtia terveydestäsi sekä torjua tartuntatauteja

Terveysneuvonta on suonensisäisesti huumeita käyttävien palvelupiste, jossa voi vaihtaa pistosvälineitä. Jos vaihdettavia ei ole, mukaan saa päivystyspakkauksen. Palvelupisteessä tehdään hiv- ja hepatiittitestejä, klamydia-, tippuri- ja raskaustestejä sekä annetaan hepatiittirokotteita.

Ohjaamme etuuksien hakemisessa ja tuemme asioinnissa esimerkiksi sosiaalitoimen kanssa.

Palvelut on tarkoitettu tamperelaisille ja oriveteläisille.

Yhteystiedot 

Sumeliuksenkatu 13 A, 2. krs, 33100 Tampere
puh. 040 1368 739 (päivystys ja ajanvaraukset ma–ke ja pe klo 13–15.45)

Asiointi ilman ajanvarausta ma–ke ja pe klo 13–15.45
Avohoidon käynnit klo 7.30–15.45

Terveysneuvonta palvelee osoitteessa Hammareninkatu 10, 33100 Tampere maanantaisin, keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 12.30–15.30.

Yhteisötoimintaa järjestetään Kumppanuustalo Arttelissa osoitteessa Salhojankatu 42 (sisäpiha), 33500 Tampere. Arttelin numero on 044 2754 759 ja se on avoinna klo 8–16.

Etsivä huumetyö Ehtan työntekijät tavoitat numeroista 040 1368 750 ja 046 9221 926. OK-hankkeen työntekijän numero on 040 1368 727.

Miten hakeudun 

Palvelut ovat maksuttomia ja tarkoitettu tamperelaisille ja oriveteläisille. Toimimme matalan kynnyksen periaatteella, lähetettä ei tarvita.

Voit varata ajan puhelimitse tai tulla käymään päivystysaikana ma–ke ja pe klo 13–15.45. Jos tulet ilman ajanvarausta, tarjoamme ensikontaktin ja varaamme sinulle ajan perusteellista keskustelua varten. 

Terveysneuvontaan (Hammareninkatu 10) voi tulla suoraan kadulta aukioloaikoina. Terveysneuvonta on anonyymiä.

Etsivän huumetyön työntekijöille voit soittaa, jos olet alle 29-vuotias ja palvelujen ulkopuolella.

Mitä hoidossa tavoitellaan 

Hoidossa tavoitellaan elämänlaadun kohenemista ja terveydentilan paranemista asiakkaan omista lähtökohdista. Päihteettömyyteen pyritään silloin, kun se on asiakkaan tavoite, mutta hoitoon voi tulla myös ilman päihteettömyyden tavoitetta.

Terveysneuvonnan tavoitteena on vähentää huumeiden käyttöön liittyviä haittoja ja ehkäistä suonensisäisten huumeiden käytön välityksellä leviäviä tartuntatauteja.

Asiakas voidaan ohjata vieroitukseen, kuntoutukseen, korvaushoitoon tai erikoislääkäripalveluihin. Asiakkaalle tehdään yksilöllinen suunnitelma päihteettömyyden tukemiseen. Lisäksi autetaan arjen hallintaan liittyvissä asioissa.

Henkilökuntamme

Ammattitaitoiseen henkilökuntaan kuuluu sairaanhoitajia, sosiaaliohjaajia, sosiaalityöntekijä ja lääkäri. Lisäksi meille työskentelee kaksi etsivän työn tekijää, jotka tukevat palvelujen ulkopuolella olevia nuoria.

Yhteisöllistä toimintaa ohjaavat yhteisötyöntekijät. Ryhmien suunnitteluun ja toiminnan kehittämiseen osallistuvat myös asiakkaat. Vertaiskoulutusta järjestetään kaikille vertaistyöstä kiinnostuneille. Kokemusasiantuntijakoulutukset pyörivät opioidiriippuvaisten korvaushoidossa olevien osallistamiseen tähtäävään OK-hankkeen tuella.

Palvelun tuottavat A-klinikka Oy, Silta-Valmennusyhdistys ry ja Tampereen A-kilta ry.

Huumehoidon avopalvelut Tampere toimi aiemmin nimellä Jeesi.

Esite

Lataa esite Huumehoidon avopalvelut Tampere (pdf)

Palveluntuottaja 
A-klinikka Oy