Back to top

Tule lääkäriksi A-klinikka Oy:lle

Etsimme joukkoomme päihde- ja mielenterveyspotilaiden hoidosta kiinnostuneita lääkäreitä. Voit aloittaa meillä myös päihdelääketieteen erityispätevöitymisen tai tulla suorittamaan eri mittaisia erikoistumisen reunoja.

Vuosina 2020–2021 meillä on avoinna lääkärin tehtäviä Järvenpäässä sijaitsevassa Päihdesairaalassa, Espoossa, Hämeenlinnassa, TampereellaTurussa ja Salossa.

Työn voit aloittaa sopimuksen mukaan. Myös osa-aikatyö 20–80 prosentin työajalla on usein mahdollista järjestää. Ota yhteyttä, niin voimme keskustella tilanteestasi tapauskohtaisesti. Olemme neuvottelemassa myös virallisia koulutuspaikkaoikeuksia yliopistojen kanssa vuoden 2020 aikana.

A-klinikka Oy:n palveluissa hoidetaan erilaisia päihde- ja toiminnallisia riippuvuuksia. Monilla potilailla on samanaikainen mielenterveysongelma. Työssä tukenasi on moniammatillinen tiimi, ja hoitolinjauksissa noudatetaan hoitosuosituksia, kuten Käypä hoito. Työ tapahtuu virka-aikaan, päivystysvelvollisuutta ei ole.

”Olen oppinut ihan huikeasti täällä ollessani. Paras ohjaus ja konsultaatiotuki, mitä olen saanut missään aikaisemmassa työpaikassani.”

– Psykiatriaan erikoistuva, päihdelääketieteen erityispätevyyttä suorittava lääkäri, Päihdesairaala

Lääketieteen opiskelija voi toimia osassa yksiköistämme lääkärin työtehtävissä ohjattuna 5. vuoden opinnot suoritettuaan ja sitä ennen amanuenssina.

Helsingin yliopistossa työterveyshuoltoon erikoistuvan lääkärin on mahdollista suorittaa A-klinikka Oy:llä työkyvyn arviointi ja kuntoutus -jakso (6 kk) tai kliinisten palvelujen jakso (3–6 kk).

Meillä panostetaan lääkäreiden ohjaukseen

Meillä toimii päihdelääketieteen erityispätevöityjien koulutusohjelma, jossa sinulle räätälöidään tarpeidesi ja toiveidesi mukainen ja mittainen työjakso. Työtehtävät voivat kaupungista riippuen painottua avo- tai laitoshoitoon, korvaushoitoon tai perheiden ja nuorten hoitoon. Halutessasi voit työskennellä useammassa yksikössämme joko samanaikaisesti tai peräkkäisillä jaksoilla.

Panostamme lääkäreiden perehdytykseen ja ohjaukseen. Meillä et työskentele yksin. Kollegiaalinen henki ja toimivat etäyhteydet ja -käytännöt mahdollistavat jatkuvan yhteistyön A-klinikka Oy:n muiden lääkärikollegoidesi kanssa, olit töissä missä kaupungissa tahansa. Erityispätevyyden suorittajille järjestetään viikoittain koulutusta niin päihdelääketieteestä kuin potilasasioista. Myös muiden alojen erikoistujille järjestetään viikoittainen koulutus ja ohjaus.

”Hyvä ja erittäin opettavainen vuosi. Hyvä työporukka. Välittävä tunnelma. Olette jaksaneet aina perusteellisesti ja rauhallisesti vastata konsultaatioihini.”

– Yleislääketieteeseen erikoistuva lääkäri, Tampereen laitoshoito

Konsultaatiomahdollisuudet ovat erinomaiset. Säännöllisten konsultaatiotuntien lisäksi seniorikollega on virka-aikaan tavoitettavissasi vähintään puhelimitse. Tukenasi on myös kokenut, moniammatillinen päihdetyöntekijöiden tiimi. Pääset osallistumaan myös päihdelääketieteen koulutuksiin.

Päihdelääketieteen erityispätevyyden suorittaminen

A-klinikka Oy:n päihdelääketieteen erityispätevöityjien koulutusohjelmassa voit suorittaa avo- ja laitoshoidon palveluissa joko osan tai kaikki erityispätevyyteen vaadittavista kliinisistä palveluista.

Ohjaajaksi saat päihdelääketieteen erityispätevyyden suorittaneen lääkärin. Erikoistumiseen liittyvää lähiohjausta järjestetään tunti viikossa ja lisäksi saat aina konsultaatioapua ja henkilökohtaista ohjausta. Meillä pääset osallistumaan myös päihdelääketieteen ja muihin hyödyllisiin koulutuksiin.

Ota yhteyttä ja kerro toiveistasi

laitoshoitopalveluiden ylilääkäri Margareeta Häkkinen, A-klinikka Oy
avohoitopalveluiden ylilääkäri Markus Partanen, A-klinikka Oy
[email protected]