Back to top

A-klinikkayhteisö Hämeenlinna

Sotkankatu 5
13110 Hämeenlinna

puh. 050 5090 959 (24/7)

Ajankohtaista

Palvelemme normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Läheiset voivat vierailla toimipisteessämme rajoitetusti ulkotiloissa. Ota etukäteen yhteyttä puhelimitse toimipisteen numeroon vierailusta sopimiseksi. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


A-klinikkayhteisö (ent. Asumispalvelukeskus) tarjoaa ympärivuorokautista asumispalvelua päihdeongelmaisille, jotka eivät kykene itsenäiseen asumiseen. Palvelut on tarkoitettu hämeenlinnalaisille.

A-klinikkayhteisön alaisuudessa toimii kolme erilaista yhteisöä, joihin asukkaat sijoittuvat henkilökohtaisen tuen tarpeen mukaan. Yhteisöjen tarjoaman tuen määrä vaihtelee ympärivuorokautisesta kevyempään tukeen. Päihteettömyyden osalta eri yhteisöillä on erilaiset vaatimukset asukkaalle. Meillä on kokonaisuudessaan päihteettömyyttä vaativia, päihteidenkäyttöä rajaavia sekä päihteidenkäytön sallivia vaihtoehtoja.

Asukkaalla on mahdollisuus toipua turvallisen asuinympäristön, yhteisön tuen ja toiminnan sekä henkilökunnan avulla mahdollisimman omatoimiseen elämään. A-klinikkayhteisössä on mahdollisuus ateriapalveluihin.

Yhteisöissä noudatetaan viikko-ohjelmaa, jonka tarkoituksena on ylläpitää päivärytmiä ja arjen rutiineja. Palveluun sisältyy hoidollisia ja toiminnallisia ryhmiä, yksilökeskusteluja, akupunktiota ja lääkehoitoa.

Miten palveluun pääsee

A-klinikkayhteisön palveluihin ei tarvita lähetettä tai maksusitoumusta. Asiakkaat ohjautuvat palveluihin itsenäisesti tai esimerkiksi sosiaalityön, terveyspalveluiden ja muiden päihdepalveluiden kautta.

Arviointi- tai haastattelukäynnille voi hakeutua ottamalla yhteyttä puhelimitse. Käynnillä kerrotaan asuinkohteiden toiminnasta ja arvioidaan hakijan kanssa hänelle soveltuvaa asumismuotoa. Lisäksi hakijaa ohjataan muiden vuokra-asuntojen hakemisesta Hämeenlinnan alueelta.

Asukasvalinnat tehdään asuntohakemusten ja haastattelujen perusteella pääsääntöisesti kahden viikon välein pidettävässä asukasvalintakokouksessa. Asuntohakemuksia saa A-klinikalta, Samaria ry:n Hämeenlinnan tukiasumisen toimistolta, Hämeenlinnan sosiaalitoimesta sekä tuetun asumisen ohjaajilta.

Palveluasumisen yhteisöissä asukkaalta peritään Hämeenlinnan kaupungin määräämä asumispalvelumaksu, joka määritellään asiakkaan taloudellisen tilanteen mukaan.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan terveyskeskuksen päihdetyöntekijän tai A-klinikka Hämeenlinnan kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikkayhteiso-hameenlinna