Back to top

Selviämisasema Kouvola

Kotiharjuntie 20
45100 Kouvola

puh. 040 5267 620 (24/7)

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Selviämisasema tarjoaa päihtyneelle suojaa ja ammattihenkilökunnan hoitopalveluja selviämisen ajaksi ja tueksi. Selviämisasemalla on mahdollisuus myös jatkohoidon suunnitteluun.

Selviämisaseman yhteydessä toimii vieroitushoitoyksikkö.

Miten hoitoon pääsee

Kouvolan, Kotkan, Haminan, Pyhtään, Virolahden ja Miehikkälän asukkaat voivat tulla selviämishoitoon suoraan ilman lähetettä tai maksusitoumusta.

Hoitoon voi tulla omatoimisesti, läheisen saattamana tai muiden palvelujen ohjaamana. Palvelemme ympäri vuorokauden.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

A-klinikka Oy:n Kouvolan selviämisaseman ja vieroitushoitoyksikön kautta on mahdollista jatkaa Minnesota Kainuun vertaistuelliseen kuntoutukseen. 

A-klinikan selviämis- ja vieroitushoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämisen tai vieroituksen jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta A-klinikkayhteisön pidempiaikaisessa laitoshoidossa Kouvolassa tai Minnesota-mallisessa vertaistukeen perustuvassa 12 askeleen ohjelmassa Kainuussa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Yhteistyön myötä A-klinikan terveydenhuollon ja päihdelääketieteen osaaminen ja Minnesota Kainuun vertaistukeen perustuva kuntoutus yhdistyvät yksilölliseksi hoitopoluksi (pdf).

Ota yhteyttä, kerromme palveluista lisää:

A-klinikka Oy: aluepäällikkö Antti Immonen, antti.immonen(at)a-klinikka.fi, puh. 040 592 7291
Minnesota Kainuu Oy: info(at)minnesotakainuu.fi, puh. 029 170 5055

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Hoidon voi maksaa itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Jos haluat selvittää, voiko asuinkuntasi myöntää maksusitoumuksen verkkoterapiaa varten, ota yhteyttä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/selviamisasema-kouvola