Back to top

Selviämisasema Salo

Kalkkitie 5–7
24280 Salo

puh. 040 714 9600 ja 040 714 9601 (24/7)

Avoinna 

Ympäri vuorokauden

Ajankohtaista

Selviämisasema on avoinna koko kesän ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Selviämisasema tarjoaa valvotun ja turvallisen paikan päihtymystilasta selviämiseen terveydenhuollon ammattilaisten valvonnassa. Hoidossa seurataan asiakkaan terveydentilaa.

Selviämisasemalta on mahdollista jatkaa hoitoa Vieroitushoitoyksikössä. Selviämisaseman ja Vieroitushoitoyksikön yhteydessä palvelee myös pidempiaikaista laitoshoitoa tarjoava A‑klinikkayhteisö.

Miten hoitoon pääsee

Toivomme aina yhteydenottoa ennen Selviämisasemalle tuloa paikkatilanteen varmistamiseksi. Hoitoon voi hakeutua omatoimisesti Varsinais-Suomen alueelta tai esimerkiksi terveyskeskuspäivystyksen kautta.

Neuvonta ja paikkavaraukset arkisin kello 8–18 A-klinikka Oy:n asiakaspalvelunumerosta 010 506 5550. Asiakaspalveluun saa yhteyden myös sähköpostitse [email protected]. Muina aikoina tavoitat meidät toimipisteen numeroista 040 714 9600 ja 040 714 9601.

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Henkilökuntamme

Selviämisasemalla työskentelee moniammatillinen työryhmä, johon kuuluu sairaanhoitajia, sosiaaliohjaaja, ohjaajia ja osa-aikainen lääkäri. Henkilökunta on paikalla ympäri vuorokauden.

Hoitopolku Minnesota-mallin 12 askeleen ohjelmaan

Selviämisaseman, Vieroitushoitoyksikön ja A‑klinikkayhteisön kautta on mahdollista jatkaa Rehapin Minnesota-malliseen kuntoutukseen.

A-klinikan laitoshoidossa voidaan katkaista ongelmallinen alkoholinkäyttö turvallisesti. Selviämishoidon, vieroituksen tai A‑klinikkayhteisön pidempiaikaisen ympärivuorokautisen hoidon jälkeen asiakas voi jatkaa kuntoutusta Minnesota-mallisessa 12 askeleen ohjelmassa Rehapin Naantalin keskuksessa. Hoidon voi maksaa itse tai selvittää maksusitoumuksen saamista omasta kotikunnasta.

Ota yhteyttä, niin kerromme palveluista lisää. Rehapin yhteystiedot ovat [email protected] ja puh. 020 155 0000.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Salon asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan Salon kaupungin mielenterveys- ja päihdepalveluiden esimiehen kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/selviamisasema-salo