Back to top

A-klinikka Hämeenlinna

Koulukatu 16
13100 Hämeenlinna

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

Päivystysvastaanotto ilman ajanvarausta
ma–pe 9–11

A-klinikan sivuvastaanotot

Sivuvastaanotot eivät toistaiseksi ole toiminnassa

Hauhon terveysasema
Vihniöntie 5
14700 Hauho

Jukolan terveysasema
Eeronkuja 6
13500 Hämeenlinna

Lammin terveysasema
Evontie 33
16900 Lammi

Viipurintien terveysasema
Viipurintie 1–3
13200 Hämeenlinna

Ajankohtaista

A-klinikka on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Suosittelemme etävastaanottoa riskiryhmään kuuluville ja yli 70-vuotiaille. Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


A-klinikalta saa apua alkoholiin, muihin päihteisiin ja riippuvuuksiin liittyvissä ongelmissa. Palveluihimme ovat tervetulleita myös läheiset.

Hoitoon voi sisältyä esimerkiksi keskustelukäyntejä, pari- ja perhetapaamisia tai ryhmiä. Tarjoamme myös vieroitushoitoa. Peliongelmiin saa apua Peliriippuvuus hallintaan -hoito-ohjelmasta. Hoito suunnitellaan yksilöllisesti asiakkaan tarpeiden mukaisesti.

Palvelut ovat maksuttomia Hämeenlinnan, Hattulan ja Janakkalan asukkaille.

Miten hoitoon pääsee

Ajanvaraus ja neuvonta palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550 ja sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

A-klinikan päivystysvastaanotolle voi tulla ilman ajanvarausta maanantaista perjantaihin klo 9–11. Päivystyksessä sairaanhoitaja tai sosiaaliterapeutti arvioi tilannetta yhdessä asiakkaan kanssa ja sopii jatkosta.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan terveyskeskuksen päihdetyöntekijän tai A-klinikan kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/a-klinikka-hameenlinna