Back to top

Terveysneuvonta Hämeenlinna

Koulukatu 16
13100 Hämeenlinna

puh. 010 506 5550 (neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

ma 13–15
ke 13–15
pe 12–14

Huom. Terveysneuvonta on muuttanut Viipurintieltä osoitteeseen Koulukatu 16. Kulku Koulukadun toimipisteeseen tapahtuu Saaristenkadun päästä Niittykadulta. Lue lisää.

Terveysneuvonnassa (ent. Vinkki Hämeenlinna) asiakas voi vaihtaa käytetyt huumeruiskut puhtaisiin ja saada terveysneuvontaa sekä halutessaan ohjausta erilaisiin palveluihin.

Tartuntatautitestejä, kuten hiv, C-hepatiitti ja klamydia, tehdään kaikille halukkaille. Riskiryhmään kuuluvien on mahdollista saada A- ja B-hepatiittirokotukset. Lisäksi tarjotaan keskusteluapua ja tietoa tartuntataudeista.

Miten palveluun pääsee

Terveysneuvontaan voit tulla aukioloaikoina maanantaisin klo 13–15, keskiviikkoisin klo 13–15 ja perjantaisin klo 12–14.

Asiointi tapahtuu nimimerkillä ja on maksutonta. Tartuntatautitestejä tehdään ajanvarauksella.

Toimipisteen suora numero on 050 509 1581.

Mitä palvelussa tavoitellaan 

Tavoitteena on sosiaalisten ja terveydellisten haittojen vähentäminen, tartuntatautien leviämisen ehkäiseminen ja asiakkaiden ohjaaminen päihde- ja muihin tarpeellisiin palveluihin. 

Terveysneuvontatyötä viedään myös paikallisiin tapahtumiin. Lisäksi järjestetään tartuntatautikoulutuksia.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Voit hakeutua verkkoterapiaan terveyskeskuksen päihdetyöntekijän tai A-klinikka Hämeenlinnan kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/terveysneuvonta-hameenlinna