Kokemäen Siltakatu

Siltakatu 4
32800 Kokemäki
Suomi

Katso sijaintimme kartalla

puh. 010 506 5550 (asiakaspalvelu ma–pe klo 8–17)

Avoinna

Palvelemme ajanvarauksella
ma 8.30–15.30
ti 8.30–15.30
ke 8.30–18
to 8.30–15.30
pe 8.30–15.30

Palvelusta vastaa

palveluesimies Kristiina Siirto-Honkanen
puh. 050 4386 743
[email protected]

Ajankohtaista

Perheneuvola on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Käytä maskia, kun asioit toimipisteessämme. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.

Palvelumme

Perheneuvola tarjoaa tukea perheille, joissa on huolena lapsen tai nuoren käyttäytyminen tai kehitys, pulmat varhaisessa vuorovaikutuksessa tai perhe-elämään liittyvät asiat. Tukea on saatavilla myös vanhemmuuteen, parisuhteeseen sekä eroprosessin eri vaiheisiin.

Työmuotoinamme ovat yksilö-, ryhmä- ja perhetapaamiset, vertaisryhmät ja Theraplay-vuorovaikutushoito. Työskentelemme joustavasti eri ympäristöissä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Henkilökunta on erikoistunut perhe- ja päihdetyön yhdistämiseen päihteisiin ja mielenterveyteen liittyvien ongelmien hoidossa. Auttamistyö on voimavarakeskeistä ja perheterapeuttista.

Miten hoitoon pääsee

Varaa aika A-klinikka Oy:n asiakaspalvelusta numerosta 010 506 5550. Asiakaspalvelu myös neuvoo palveluihimme liittyvissä asioissa.

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Perheneuvolan palvelut ovat maksuttomia Kokemäen ja sopimuksen mukaan Euran asukkaille. Lähetettä ei tarvita.

Toimipisteen suora numero on 040 1368 087.

Erityisosaaminen

Theraplay-terapia® ja kiintymyssuhdehaastattelut muodostavat kokonaisuuden, jolla tuetaan vanhemmuutta ja perheen vuorovaikutusta. MIM-vuorovaikutushavainnointi toimii itsenäisenä interventiona sekä osana Theraplay-vuorovaikutushoitoa. 

Muita erityisosaamisen alueita ovat esimerkiksi videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaus (VIG) sekä Ryhmätheraplayn ohjaaminen lapsen omassa toimintaympäristössä päiväkodissa, koulussa tai kotona.

Perhesuhteisiin vaikuttavia menetelmiä

Lapset puheeksi on toiminnallinen menetelmä, jossa toimijat sitoutuvat tukemaan konkreettisin teoin lapsen arkea. Keskeistä on vahvistaa lasta suojaavia tekijöitä lapsen arjessa, kun perheen elämäntilanteessa on tuen tarpeita kuten vanhemman mielenterveyden haasteet, työttömyys, sairaudet,  päihdehaitat tai syrjäytyminen. Menetelmä on apuna perheneuvonnassa, mielenterveyden hoidossa ja päihdetyössä.

Kannustavan vuorovaikutuksen (ICDP) ryhmässä pohditaan asiakkaan vanhemmuutta, suhdetta omiin lapsiin ja miten vahvistaa lapsen ja aikuisen positiivista vuorovaikutusta. Tämä voidaan toteuttaa sekä vanhempien että työntekijöiden ohjattuna ryhmänä tai yksilöllisesti.

Perhe-, pari- ja lähisuhteisiin liittyviä ryhmiä ohjataan alustuksen, jakamisen ja erilaisten tehtävien avulla sekä yhteisöllisenä vertaistukena.

Henkilökuntamme

 • palveluesimies, Theraplay-terapeutti ja perhe- ja paripsykoterapeutti Kristiina Siirto-Honkanen
 • psykiatrinen sairaanhoitaja Liisa Salmi (päihdetyön ammattitutkinto)
 • psykiatrinen sairaanhoitaja Helena Riihimaa (mielenterveys- ja päihdetyön erikoistumiskoulutus)
 • psykologi Johanna Havia (ma ja ti)
 • sairaanhoitaja Mitra Rantala (mielenterveys- ja päihdetyön erikoisammattitutkinto, seksuaalineuvoja)
 • sosiaalityöntekijä Kirsi Savolainen (ratkaisukeskeinen lyhytterapia)
 • ohjaaja, lähihoitaja Anita Suominen

Tukenamme lisäksi konsultoiva lastenpsykiatrian el Heidi Jussila, päihdelääketieteen erityispätevyys, väitöskirjatutkija (Turun yliopisto).

Konsultaatiota ja ohjausta yhteistyökumppaneille

 • Ratkaisukeskeiset keinot koulujen kohtaamissa perhe-, päihde- ja mielenterveysongelmissa 
 • Perhe- ja päihdetyön yhdistäminen päihdeongelmien hoidossa 
 • Parisuhteen ja vanhemmuuden tukeminen
 • Varhaisen vuorovaikutuksen hoito
 • Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus

Perheneuvolan nimi oli aiemmin Perhekuntoutumisklinikka.

Sivun lyhytosoite
a-klinikka.fi/perheneuvola-kokemaki
Jaa tämä sivu