Back to top

Perheneuvola Kokemäki

Siltakatu 4
32800 Kokemäki

puh. 010 506 5550 (ajanvaraukset ja neuvonta ma–pe 8–18)

Avoinna 

Palvelemme ajanvarauksella
ma 8.30–15.30
ti 8.30–15.30
ke 8.30–18
to 8.30–15.30
pe 8.30–15.30

Ajankohtaista

Perheneuvola on avoinna ja palvelee normaalisti koronavirukseen liittyvät varotoimet huomioiden. Vastaanotolle pääset halutessasi myös etänä puhelimitse tai videovastaanottona. Suosittelemme etävastaanottoa riskiryhmään kuuluville ja yli 70-vuotiaille. Jos sinulla on flunssan oireita, ethän asioi toimipisteessämme. Lue lisää A-klinikka Oy:n palveluissa noudatettavista varotoimista.


Perheneuvola tarjoaa tukea perheille, joissa on huolena lapsen tai nuoren käyttäytyminen tai kehitys, pulmat varhaisessa vuorovaikutuksessa tai perhe-elämään liittyvät asiat. Tukea on saatavilla myös vanhemmuuteen, parisuhteeseen sekä eroprosessin eri vaiheisiin.

Työmuotoinamme ovat yksilö-, ryhmä- ja perhetapaamiset, vertaisryhmät ja Theraplay-vuorovaikutushoito. Työskentelemme joustavasti eri ympäristöissä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Henkilökunta on erikoistunut perhe- ja päihdetyön yhdistämiseen päihteisiin ja mielenterveyteen liittyvien ongelmien hoidossa. Auttamistyö on voimavarakeskeistä ja perheterapeuttista.

Miten hoitoon pääsee

A-klinikka Oy:n ajanvaraus ja neuvonta palvelee arkisin kello 8–18 numerossa 010 506 5550. Palvelemme myös sähköpostitse [email protected].

Puhelujen hinnat asiakaspalvelunumeroon 010 506 5550 kaikkialta Suomesta: 8,35 snt/puhelu + 16,69 snt/minuutti (sis. alv 24 %). Puheluhinnat ovat samat kiinteän verkon lankaliittymästä ja matkapuhelimesta soitettaessa. Asiakaspalvelusta eteenpäin välitetty puhelu on lisämaksuton.

Perheneuvolan palvelut ovat maksuttomia Kokemäen ja sopimuksen mukaan Euran asukkaille. Lähetettä ei tarvita.

Toimipisteen suora numero on 040 1368 087.

Erityisosaaminen

Theraplay-terapia® ja kiintymyssuhdehaastattelut muodostavat kokonaisuuden, jolla tuetaan vanhemmuutta ja perheen vuorovaikutusta. MIM-vuorovaikutushavainnointi toimii itsenäisenä interventiona sekä osana Theraplay-vuorovaikutushoitoa. 

Muita erityisosaamisen alueita ovat esimerkiksi videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaus (VIG) sekä Ryhmätheraplayn ohjaaminen lapsen omassa toimintaympäristössä päiväkodissa, koulussa tai kotona.

Perhesuhteisiin vaikuttavia menetelmiä

Lapset puheeksi on toiminnallinen menetelmä, jossa toimijat sitoutuvat tukemaan konkreettisin teoin lapsen arkea. Keskeistä on vahvistaa lasta suojaavia tekijöitä lapsen arjessa, kun perheen elämäntilanteessa on tuen tarpeita kuten vanhemman mielenterveyden haasteet, työttömyys, sairaudet,  päihdehaitat tai syrjäytyminen. Menetelmä on apuna perheneuvonnassa, mielenterveyden hoidossa ja päihdetyössä.

Kannustavan vuorovaikutuksen (ICDP) ryhmässä pohditaan asiakkaan vanhemmuutta, suhdetta omiin lapsiin ja miten vahvistaa lapsen ja aikuisen positiivista vuorovaikutusta. Tämä voidaan toteuttaa sekä vanhempien että työntekijöiden ohjattuna ryhmänä tai yksilöllisesti.

Perhe-, pari- ja lähisuhteisiin liittyviä ryhmiä ohjataan alustuksen, jakamisen ja erilaisten tehtävien avulla sekä yhteisöllisenä vertaistukena.

Henkilökuntamme

 • palveluesimies, Theraplay-terapeutti ja perhe- ja paripsykoterapeutti (koul.) Kristiina Siirto-Honkanen
 • psykiatrinen sairaanhoitaja Liisa Salmi
 • psykiatrinen sairaanhoitaja Helena Riihimaa
 • psykologi Johanna Havia (ma–ti)
 • sosiaalityöntekijä Lauri Heino (ma–ti)
 • sosiaalityöntekijä Marikaisa Martikainen (ke ja pe)
 • toimistosihteeri, lähihoitaja Anita Suominen

Tukenamme lisäksi konsultoiva lastenpsykiatrian el Heidi Jussila, päihdelääketieteen erityispätevyys, väitöskirjatutkija (Turun yliopisto).

Konsultaatiota ja ohjausta yhteistyökumppaneille

 • Ratkaisukeskeiset keinot koulujen kohtaamissa perhe-, päihde- ja mielenterveysongelmissa 
 • Perhe- ja päihdetyön yhdistäminen päihdeongelmien hoidossa 
 • Parisuhteen ja vanhemmuuden tukeminen
 • Varhaisen vuorovaikutuksen hoito
 • Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus

Perheneuvolan nimi oli aiemmin Perhekuntoutumisklinikka.

Hoitoa verkossa

Hoitoa on saatavilla myös verkossa ajasta ja paikasta riippumatta.

Verkkoterapia on tarkoitettu alkoholinkäytön vähentämiseen ja lopettamiseen. Kokemäen, Eurajoen, Harjavallan ja Nakkilan asukkaat voivat hakeutua verkkoterapiaan A-klinikka Kokemäen kautta. Hoidon voi maksaa myös itse, jolloin ajan verkkoterapian aloitukseen voi varata netistä. Voit kysyä lähetettä verkkoterapiaamme myös työterveydestäsi.

Etävastaanotolla pääset keskustelemaan ammattilaisen kanssa omalta kotisohvaltasi käsin. Olet tervetullut etävastaanotolle esimerkiksi silloin, jos oma tai läheisesi alkoholinkäyttö mietityttää, sinulla on ongelmia pelaamisen kanssa tai tarvitset tukea elämäntilanteeseesi. Etävastaanotot ovat maksullisia ja voit varata niitä netistä yksittäin.

Kaikki digitaaliset palvelumme löydät osoitteesta hoitoaverkossa.fi.

Palvelusta vastaavat 

palveluesimies Kristiina Siirto-Honkanen
puh. 050 4386 743
[email protected]

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/perheneuvola-kokemaki