Back to top

Perheneuvola Kokemäki

Siltakatu 4
32800 Kokemäki

puh. 040 1368 087

Avoinna 

Palvelemme ajanvarauksella
ma 8.30–15.30
ti 8.30–18
ke 8.30–15.30
to 8.30–15.30
pe 8.30–15.30

Poikkeavat aukioloajat

Suljettu 27.12.18–1.1.19

Perheneuvola (ent. Perhekuntoutumisklinikka) tarjoaa tukea perheille, joissa on huolena lapsen tai nuoren käyttäminen tai kehitys, pulmat varhaisessa vuorovaikutuksessa tai perhe-elämään liittyvät asiat. Tukea on saatavilla myös vanhemmuuteen, parisuhteeseen sekä eroprosessin eri vaiheisiin.

Työmuotoinamme ovat yksilö-, ryhmä- ja perhetapaamiset, vertaisryhmät ja Theraplay-vuorovaikutushoito. Työskentelemme joustavasti eri ympäristöissä asiakkaan tarpeiden mukaan.

Henkilökunta on erikoistunut perhe- ja päihdetyön yhdistämiseen päihteisiin ja mielenterveyteen liittyvien ongelmien hoidossa. Auttamistyö on voimavarakeskeistä ja perheterapeuttista.

Miten hoitoon pääsee

Ajanvaraus palvelee numerossa 040 1368 087. Lähetettä ei tarvita.

Perheneuvolan palvelut ovat maksuttomia Kokemäen ja sopimuksen mukaan Euran asukkaille.

Erityisosaaminen

Theraplay-terapia® ja kiintymyssuhdehaastattelut muodostavat kokonaisuuden, jolla tuetaan vanhemmuutta ja perheen vuorovaikutusta. MIM-vuorovaikutushavainnointi toimii itsenäisenä interventiona sekä osana Theraplay-vuorovaikutushoitoa. 

Muita erityisosaamisen alueita ovat esimerkiksi videoavusteinen vuorovaikutuksen ohjaus (VIG) sekä Ryhmätheraplayn ohjaaminen lapsen omassa toimintaympäristössä päiväkodissa, koulussa tai kotona.

Perhesuhteisiin vaikuttavia menetelmiä

Lapset puheeksi on toiminnallinen menetelmä, jossa toimijat sitoutuvat tukemaan konkreettisin teoin lapsen arkea. Keskeistä on vahvistaa lasta suojaavia tekijöitä lapsen arjessa, kun perheen elämäntilanteessa on tuen tarpeita kuten vanhemman mielenterveyden haasteet, työttömyys, sairaudet,  päihdehaitat tai syrjäytyminen. Menetelmä on apuna perheneuvonnassa, mielenterveyden hoidossa ja päihdetyössä.

Kannustavan vuorovaikutuksen (ICDP) ryhmässä pohditaan asiakkaan vanhemmuutta, suhdetta omiin lapsiin ja miten vahvistaa lapsen ja aikuisen positiivista vuorovaikutusta. Tämä voidaan toteuttaa sekä vanhempien että työntekijöiden ohjattuna ryhmänä tai yksilöllisesti.

Perhe-, pari- ja lähisuhteisiin liittyviä ryhmiä ohjataan alustuksen, jakamisen ja erilaisten tehtävien avulla sekä yhteisöllisenä vertaistukena.

Henkilökuntamme

 • palveluesimies Kristiina Siirto-Honkanen
 • psykiatrinen sairaanhoitaja Liisa Salmi
 • psykiatrinen sairaanhoitaja Helena Riihimaa
 • psykologi Johanna Havia (ma–ti)
 • psykologi Nina Svedström-Koskinen (pe)
 • sosiaalityöntekijä Marikaisa Martikainen (to–pe)
 • toimistosihteeri, lähihoitaja Anita Suominen

Tukenamme lisäksi konsultoiva psykiatrian el Heidi Jussila, päihdelääketieteen erityispätevyys, lastenpsykiatriaan erikoistuva lääkäri, väitöskirjatutkija, Turun yliopisto.

Konsultaatiota ja ohjausta yhteistyökumppaneille

 • Ratkaisukeskeiset keinot koulujen kohtaamissa perhe-, päihde- ja mielenterveysongelmissa 
 • Perhe- ja päihdetyön yhdistäminen päihdeongelmien hoidossa 
 • Parisuhteen ja vanhemmuuden tukeminen
 • Varhaisen vuorovaikutuksen hoito
 • Lapset puheeksi -menetelmäkoulutus
Palvelusta vastaavat 

Kristiina Siirto-Honkanen, palveluesimies, puh. 050 4386 743, kristiina.siirto-honkanen(at)a-klinikka.fi

Sivun lyhytosoite 
a-klinikka.fi/perheneuvola-kokemaki